İsrail olağanüstü hal ilan etti: Hava saldırıları devam ediyor

İsrail olağanüstü hal ilan etti: Hava saldırıları devam ediyor
İsrail, Lübnan'dan gelen roket saldırıları sonrasında 30 Eylül'e kadar olağanüstü hal ilan etti. İsrail ordusu, Hizbullah'a ait olduğu iddia edilen 1300 noktaya hava saldırısı düzenledi.

İsrail'in sabah saatlerinden itibaren Lübnan'a düzenlediği yoğun hava saldırıları devam ederken, hükümet, ülke genelinde 30 Eylül'e kadar olağanüstü hal ilan etti. İsrail basınındaki haberlere göre, hükümet, telekonferans yöntemiyle yaptığı toplantıda bu kararı onayladı.

HÜKÜMETE DAHA GENİŞ YETKİLER TANINACAK

Karar, Hizbullah ile şiddetlenen çatışmalar ve Lübnan'dan gelen roket saldırılarının ardından alındı. Olağanüstü hal, hükümete daha geniş yetkiler tanırken, iç cephe güvenlik uyarılarıyla doğrudan ilişkili olmadığı açıklandı.

HAYFA'DA SALDIRI ALARMLARI ÇALDI

Lübnan'dan İsrail'e atılan roketler, kuzeydeki stratejik liman kenti Hayfa'da alarm çalınmasına neden oldu. Roket saldırıları ve İsrail hava savunma sistemlerinin ateşlediği füzeler gökyüzünde ışık izleri ve güçlü patlamalara sebep oldu. İsabet alan bir hedef olup olmadığına dair henüz bilgi verilmedi.

1300 NOKTAYA HAVA SALDIRISI DÜZENLENDİ

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Lübnan'daki Hizbullah'a ait olduğu öne sürülen 1300 noktaya hava saldırısı düzenlediklerini açıkladı. Hagari, seyir füzeleri ve insansız hava araçları gibi hedeflerin vurulduğunu belirtti. Ayrıca, Hizbullah'ın sivil binalarda uzun menzilli füzeler sakladığını iddia ederek bu binaların da hedef alındığını ifade etti.

İSRAİL'E 210 ROKET FIRLATILDI

İsrail'in kara saldırısı ihtimalini reddetmeyen Hagari, kuzey bölgelerinde yaşayan halkın evlerine dönebilmesi için her türlü önlemi alacaklarını söyledi. Haaretz gazetesine göre, Hizbullah, sabah saatlerinden beri İsrail'e 210 roket fırlattı.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.