İsrail önce göçe zorladı, sonra saldırdı: 25 Filistinli öldü

İsrail önce göçe zorladı, sonra saldırdı: 25 Filistinli öldü
Filistin'de soykırım savaşını sürdüren İsrail, güvenli bölge ilan ettiği Deyr el-Belah'a hava saldırısı düzenledi. 9 Filistinli hayatını kaybetti. Dün gerçekleştirilen 3 farklı saldırıda 25 Filistinli öldürüldü.

İsrail saldırıların yanı sıra güvenli bölge ilan ettiği bölgeler dahil olmak üzere Filistinlileri yerlerinden ayrılmaya zorluyor. İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee 16 Ağustos'ta sosyal medya hesabından yeni bir harita paylaşarak Deyr el-Belah kentinin doğusundaki bölgeler; Han Yunus'a bağlı El-Karara, El-Mevasi, Cela, Hamed ve Nasr bölgelerinin boşaltılmasını istedi. Haritada İsrail'in "güvenli bölge" ilan ettiği ve yerinden edilen 1 milyondan fazla Filistinlinin sığındığı Mevasi'nin bazı kısımları da yer aldı.

Resim

İsrail ordusu 17 Ağustos'ta da Gazze Şeridi'nin orta kesiminde daha önce defalarca saldırıların hedefi olan Megazi Mülteci Kampı ile geniş bir alanı kapsayan bazı bölgelere saldırı başlatacağını duyurarak buradaki Filistinlerden bir kez daha göç etmelerini istedi.

Boşaltılması istenen bölgelere eş zamanlı saldırılar düzenlendi.

SİVİLLERİN YAŞADIĞI BÖLGELER HEDEF ALINDI

İsrail ordusunun insani bölge olarak belirlenen ve yerinden edilmiş sivillerin sığındığı yoğun nüfuslu Deyr el-Belah kentindeki pazar yerine dün düzenlediği saldırı sonucu 2'si çocuk 1'i kadın olmak üzere toplam 9 kişi yaşamını yitirdi.

Gazze'deki hükümet, İsrail ordusunun dün Gazze Şeridi'ndeki 3 farklı şehirde okul, market ve cep telefonu şarj noktasını bombalayarak gerçekleştirdiği katliamlarda 25 Filistinlinin öldürüldüğünü bildirdi.

MÜZAKERELERDEN BU YANA 168 FİLİSTİNLİ ÖLDÜRÜLDÜ

Uzun bir tarihe dayanan işgalini soykırım savaşına dönüştüren İsrail, 15 Ağustos'ta Katar'ın başkenti Doha'da başlayan ateşkes ve esir takası anlaşmalarına yönelik müzakereleri takip eden günlerde gerçekleştirdiği 13 saldırıda 168 Filistinliyi öldürdü. Yaralanan Filistinli sayısı ise 456 oldu.

İsrail'in 7 Ekim'den itibaren Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 16 bin 480’i çocuk, 10 bin 980’i kadın olmak üzere 40 bin 173 Filistinli öldü, 92 bin 857 kişi yaralandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.