İsrail ordusundan Lübnan'a 35 füze atıldı

İsrail ordusundan Lübnan'a 35 füze atıldı
İsrail ordusu, Lübnan'dan Batı Celile bölgesine 35 füzenin atıldığını ve Hizbullah'a ait çok sayıda hedefe hava saldırıları düzenlendiğini açıkladı. Hizbullah ise İsrail'in kuzeyindeki yerleşim yerlerine saldırılar düzenlendiğini duyurdu.

İsrail ordusu, Lübnan'dan Batı Celile bölgesine 35 füzenin atıldığını bildirdi. Açıklamada, füzelerden bazılarının müdahaleye maruz kaldığı, bazılarının ise açık alana düştüğü ifade edildi.

HAVA SALDIRILARI ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

İsrail ordusuna ait savaş uçakları ve insansız hava araçları, Lübnan genelinde Hizbullah'a ait çok sayıda hedefe saldırı düzenledi. Hedefler arasında karargahlar, cephanelikler, füze rampaları ve askeri binaların bulunduğu öne sürüldü. Maariv gazetesinin haberine göre, Batı Celile'deki füzeler nedeniyle birçok noktada yangın çıktı; ancak yaralanma yaşanmadığı bildirildi.

HİZBULLAH'TAN AÇIKLAMA GELDİ

Hizbullah, İsrail'in kuzeyindeki Kefr Ciladi yerleşiminin, "Nur" füzesiyle hedef alındığını duyurdu. 8 Ekim'den bu yana, bu tür bir füzeyi kullanan Hizbullah, saldırılar sırasında el-Kabiri, Saar ve Gesher Haziv yerleşimlerini de hedef aldı.

SALDIRILARDA TOPLAM 1217 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İsrail ordusu, 8 Ekim 2023'ten beri devam eden çatışmalarda Lübnan'ın güney kentlerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi. Lübnan makamlarına göre, bu saldırılarda toplam 1217 kişi hayatını kaybetti. Ayrıca, İsrail bombardımanı nedeniyle yüz binlerce kişi yerinden oldu ve ülkenin güneyinden Beyrut ile kuzeye göç dalgaları yaşanıyor. Suriye'ye de on binlerce kişinin göç ettiği belirtiliyor.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.