İsrail saldırıları altındaki Gazze'de 169 gazeteci öldürüldü

İsrail saldırıları altındaki Gazze'de 169 gazeteci öldürüldü
İsrail'in Filistin'de sürdürdüğü yurtsuzlaştırma ve soykırım saldırıları binlerce masum insanın canına mâl oldu. Savaşın gerçeklerini bölgeden dünyaya duyurmaya çalışan 169 gazeteci de hayatını kaybedenler arasında yer aldı.

İsrail, 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana Filistin'e saldırıyor. Hastane, okul, sivil mahalle gözetmeksizin sürdürülen yok etme politikası binlerce Filistinli'nin ölümüne yol açtı. Bu sırada bölgede görev alan basın mensupları büyük bir tehdit altında haber yapmaya devam ediyor ancak savaşın hayattan kopardığı gazetecilerin sayısı 169'a yükseldi. 

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi'nden yapılan açıklamada İsrail'in, Gazze Şeridi'nde öldürdüğü gazetecilere ilişkin bilgi verildi.

Gazeteci İbrahim Mervan Muharib Gazze Şeridi'nde hayatını kaybeden 169'uncu gazeteci oldu. Muharib'in cansız bedeni, Hamad kenti yakınlarında bulundu. Muharib'in, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentine karadan giren İsrail ordusuna ait araçlara ilişkin medya takibi yaptığı sırada İsrail askerlerinin kurşunuyla hayatını kaybettiği kaydedildi.

ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRI

Uluslararası topluma ve basınla ilgili uluslararası kuruluşlara seslenilen açıklamada, Filistinli gazetecileri öldürmeyi bırakması için İsrail'e caydırıcı yaptırımlar uygulanması ve işlediği suçlar nedeniyle uluslararası mahkemelerde yargılanması konusunda çaba gösterme çağrısında bulunuldu.

40 BİN 139 FİLİSTİNLİ ÖLDÜRÜLDÜ

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 16 bin 314’ü çocuk, 10 bin 980’i kadın olmak üzere 40 bin 139 Filistinli öldü, 92 bin 743 kişi yaralandı. Enkaz altında hâlâ binlerce ölü olduğu bildiriliyor.

Resim

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.