İsrail saldırıları nedeniyle Gazze’de internet erişimi kesildi

İsrail saldırıları nedeniyle Gazze’de internet erişimi kesildi
İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılar nedeniyle Han Yunus ve Deyr el-Belah bölgelerinde internet erişimi kesildi. Telekomünikasyon şirketi Paltel, durumu duyurdu.

İsrail ordusunun devam eden saldırıları nedeniyle Gazze Şeridi'nin güney ve orta kesimlerinde internet erişiminin kesildiği bildirildi. Filistin telekomünikasyon şirketi Paltel, Han Yunus ve Deyr el-Belah bölgelerinde internet hizmetlerinin durduğunu belirterek, "İsrail saldırıları nedeniyle bu durumu duyurmaktan üzüntü duyuyoruz" ifadesini kullandı.

SORUN GİDERİLMEYE ÇALIŞILIYOR

Paltel, kesintilerin ardından ekiplerinin, mümkün olan en kısa sürede hizmeti yeniden sağlamak için çalıştığını açıkladı. Ancak, son günlerde yaşanan sık sık iletişim kesintileri, bölgedeki durumun ne kadar ciddi olduğunu gösteriyor.

41 BİN 431 FİLİSTİNLİ YAŞAMINI YİTİRDİ

İsrail'in Gazze Şeridi'nde 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda en az 41 bin 431 Filistinli yaşamını yitirdi. Bu sayının içinde 16 bin 795 çocuk ve 11 bin 378 kadın bulunuyor. Ayrıca, 95 bin 818 kişi yaralanırken, enkaz altında binlerce insanın olduğu bildirilmekte.

SİVİL ALTYAPIDA BÜYÜK ZARAR

Halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumlarının hedef alınmasıyla birlikte sivil altyapı da büyük ölçüde tahrip edildi. Saldırılar, sadece can kaybı değil, aynı zamanda iletişim ve sağlık hizmetlerinde de büyük kesintilere neden oluyor.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.