İsrail savaş gemisi Kızıldeniz'de İHA'ya müdahale etti

İsrail savaş gemisi Kızıldeniz'de İHA'ya müdahale etti
İsrail ordusu, Kızıldeniz'de Eilat kentine doğru ilerleyen bir İHA'ya savaş gemisiyle müdahale etti. Saldırıyı, Irak'taki Şii milis grup "İslami Direniş Koordinasyonu" üstlendi.

İsrail ordusu, Kızıldeniz üzerinde İsrail’in güneyindeki Eilat kentine doğru ilerleyen bir insansız hava aracına (İHA) müdahalede bulundu. Yapılan resmi açıklamada, İsrail donanmasına ait bir savaş gemisinin, İsrail karasuları dışında bu İHA’yı etkisiz hale getirdiği belirtildi.

EİLAT’A İLERLEYEN İHA TEHDİDİ

İsrail ordusunun açıklamasına göre, İHA, İsrail’in stratejik öneme sahip liman kenti Eilat'a doğru ilerliyordu. Ordu, İHA’nın herhangi bir zarar vermeden durdurulduğunu bildirdi.

İKİNCİ MÜDAHALE

Bu olay, İsrail ordusunun aynı gün içinde sınırlarının dışında bir İHA’ya karşı gerçekleştirdiği ikinci müdahale oldu. Daha önce de İsrail’e doğru gelen bir başka İHA’ya savaş gemisiyle müdahale edildiği açıklanmıştı.

SALDIRIYI Şİİ MİLİS GRUP ÜSTLENDİ

Irak'ta faaliyet gösteren “İslami Direniş Koordinasyonu” adlı Şii milis grup, Eilat kentine yönelik bu saldırıyı üstlendi. Grup tarafından yapılan açıklamada, saldırının bir insansız hava aracı ile gerçekleştirildiği doğrulandı.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.