İsrail ve Lübnan karşılıklı hava saldırısı düzenledi

İsrail ve Lübnan karşılıklı hava saldırısı düzenledi
İsrail’in yoğun hava saldırılarının ardından, Lübnan'dan İsrail'in kuzeyine roketler atıldı. Sınırdaki çatışmalar, iki taraf arasındaki gerilimi tırmandırdı.

İsrail, sabah saatlerinden itibaren Lübnan’a şiddetli ve yoğun hava saldırıları düzenledi. Bu saldırılara karşılık olarak Lübnan’daki Hizbullah, İsrail’in kuzeyine roketlerle cevap verdi. Bu roketler, özellikle Hayfa çevresi ve Celile bölgesine yönelikti.

İsrail’in kuzeyinde, Hayfa çevresinde saldırı uyarı sirenleri çalmaya başladı. Bu bölgelerde bazı yerler, Ekim 2023’ten beri ilk kez Lübnan’dan gelen saldırılara hedef oldu. İsrail ordu sözcülüğüne göre, Lübnan’dan Hayfa yakınlarındaki Karmel bölgesine 5 roket atıldı ve bunlardan bazıları hava savunma sistemleri tarafından önlendi.

ROKETLERİN İSABET ETTİĞİ BÖLGELER

Ayrıca, Yukarı Celile bölgesine 5, Aşağı Celile bölgesine ise 25 roketin atıldığı bildirildi. Roketlerin bir kısmı savunma sistemleri tarafından önlense de bazıları açık alanlara düştü ve isabet eden yerlerde hafif hasar meydana geldi.

İSRAİL’E YAKLAŞIK 95 ROKET FIRLATILDI

Hayfa yakınlarında yeniden saldırı alarmları çaldı. Lübnan’dan gelen roketlerin hava savunma sistemleri tarafından önlenmesi sonucu bölgede güçlü patlamalar duyuldu. İsrail basını, Hizbullah’ın sabah saatlerinden itibaren İsrail’e yaklaşık 95 roket fırlattığını açıkladı.

HİZBULLAH’TAN AÇIKLAMA

Lübnan Hizbullahı, Gazze’deki Filistin halkına destek amacıyla İsrail ordusunun kuzeydeki askeri üssü Nimra ve Yoav karargahına onlarca roketle saldırı düzenlediğini belirtti.

GERİLİM SON GÜNLERDE ZİRVEYE ULAŞTI

İsrail’in hava saldırıları sonucunda Lübnan Sağlık Bakanlığı, 274 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Çatışmaların başladığı Ekim 2023’ten itibaren İsrail ile Hizbullah arasındaki gerilim son günlerde zirveye ulaştı.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.