İsrail'den ağır bombardıman: Çok sayıda Filistinli hayatını kaybetti

İsrail'den ağır bombardıman: Çok sayıda Filistinli hayatını kaybetti
7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'ye yönelik işgal ve soykırımını sürdüren İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yeni işgal ettikleri mahalleleri ağır bombardımana tuttu. Saldırıda çok sayıda Filistinli hayatını kaybetti.

İşgalci İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yeni işgal ettikleri mahalleleri karadan bombaladı. Yapılan saldırıda "Hareket eden her şeyin" hedef alındığı belirtildi. Gerçekleştirilen saldırıda çok sayıda Filistinli yaşamını yitirdi.

Sivil savunma ekipleri, evlerin enkazından şu ana kadar aralarında kadın ve çocukların da olduğu çok sayıda ölü ve yaralı çıkardı. Yaralılar, Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'ne sevk edildi.

NE YAŞANMIŞTI?

İsrail devlet televizyonu KAN, ordunun, dün sabah saatlerinden bu yana Şucaiyye Mahallesi'ne yoğun topçu ve hava saldırılarıyla eş zamanlı olarak karadan girmeye başladığını açıklamıştı.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yer alan Gazze kentinin doğu bölgelerinin boşaltılması çağrısında bulunmuş ve bölge sakinlerinden Şucaiyye, Turkman ve Tuffah mahallelerini boşaltmalarını istemişti.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.