İsrail’den Beyrut’a 15 ayrı hava saldırısı: Bombardıman devam ediyor

İsrail’den Beyrut’a 15 ayrı hava saldırısı: Bombardıman devam ediyor
İsrail ordusu, Beyrut'ta Hizbullah’a ait olduğu iddia edilen 15 hedefi vurdu. İsrail, hava saldırılarının devam ettiğini açıkladı. Saldırılar son dönemde şiddetlenirken ölenlerin sayısı 1374'e yükseldi

İsrail ordusu, bugün Beyrut’ta 15 ayrı noktaya hava saldırısı gerçekleştirdi. Ordudan yapılan açıklamada, vurulan yerlerin Hizbullah’a ait hedefler olduğu belirtildi. İsrail ordusu hava saldırılarının devam ettiğini açıkladı. Saldırılara dair görüntüler de kamuoyu ile paylaşıldı.


İsrail'in Lübnan’a yönelik hava saldırıları son günlerde artarak güney, doğudaki Bekaa Vadisi ve Beyrut'un güneyindeki Dahiye Mahallesi'nde yoğunlaştı. Hizbullah ile İsrail arasında 8 Ekim 2023’ten beri süren çatışmalar, bölgede gerilimi daha da yükseltti.


Lübnan makamlarının açıklamasına göre, 17 Eylül’de Hizbullah’ın iletişim cihazlarının patlatılmasından bu yana devam eden saldırılarda 104’ü çocuk ve 194’ü kadın olmak üzere toplam 1374 kişi hayatını kaybetti. Saldırılar, özellikle siviller arasında büyük kayıplara yol açtı.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.