Ayşenur Ezgi Eygi'yi katleden İsrail, ABD'de yüzlerce kişi tarafından protesto edildi

Ayşenur Ezgi Eygi'yi katleden İsrail, ABD'de yüzlerce kişi tarafından protesto edildi
İsrail güçlerinin, Batı Şeria'nın Nablus kentine bağlı Beyta beldesinde düzenlenen işgal karşıtı gösteriye gerçek mermi ile saldırması sonucu başından vurularak öldürülen Türk asıllı Amerikalı aktivist Ayşenur Ezgi Eygi için Seattle’de eylem yapıldı.

Washington eyaletinin Seattle kentindeki Westlake Park'ta düzenlenen gösteriye katılan yüzlerce kişi, "Ayşenur Eygi Filistin için şehit oldu, nur içinde yatsın", "Ayşenur için adalet", "Bugün hepimiz Ayşenur'uz", "Direniş terör değildir! Özgür Filistin!" yazılı pankartlar taşıyarak İsrail karşıtı sloganlar attı.

‘AYŞENUR’UN MİRASINI İLERİ TAŞIYACAĞIZ’

Protestocuların konuşma yapması için Westlake Park'ta bir sahne kuruldu.

Söz alanlardan Puget Sound Müslümanlar Birliği üyesi imam Akram Baioumy, "Ayşenur’un son sözlerinden biri daha fazlasını yapmamız gerektiğiydi. Bugün hepinize sormak istiyorum: Ayşenur'un sözlerinin boşa gitmesine izin verecek miyiz? Hayır. Onun mirasını ileriye taşımak ve özgür bir Filistin görmek için imkanlarımız dahilinde yapabileceğimiz her şeyi yapacak mıyız? Evet." ifadelerini kullandı.

Baioumy, Eygi'nin İsrail'de "tiranla yüzleştiğini" dile getirerek "Bu dünyada geride bırakılacak daha iyi bir miras düşünemiyorum." şeklinde konuştu.

FİLİSTİN İÇİN MÜCADELE ETTİ

Ayşenur Ezgi Eygi, 7 Ekim 2023’ten bu yana İsrail tarafından soykırım saldırılarına maruz kalan Filistinlilerin haklarını destekleyen dayanışma hareketlerinde aktif yer alıyordu.

İsrail askerleri, 6 Eylül'de, işgal altındaki Batı Şeria'da İsraillilerin gasbettiği Filistin topraklarının genişletilmesine karşı düzenlenen barışçıl gösteri sırasında katılımcıların üzerine ateş açtı.

Gösteriye katılanlardan biri de 26 yaşındaki Ayşenur Ezgi Eygi’ydi. Washington Üniversitesi’nde hem psikoloji hem de Orta Doğu dillerinde çift dal yapan Eygi, 
Antalya’da doğan Eygi, aynı zamanda Uluslararası Dayanışma Hareketi (ISM) gönüllüsü insan hakları aktivistiydi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.