İsrailliler ateşkes için sokaklarda! Netanyahu ve hükümetine eleştiriler büyüyor

İsrailliler ateşkes için sokaklarda! Netanyahu ve hükümetine eleştiriler büyüyor
İsrail'de, hükümetin esir takası anlaşmalarına engel olduğu gerekçesiyle binlerce kişi protesto gösterisi düzenledi. Farklı şehirlerde yapılan eylemler, özellikle İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Kudüs'teki konutu önünde yoğunlaştı.

İsrail ordusunun 289 gündür Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılar sonucunda hayatını kaybedenlerin sayısı 38 bini aştı. Bu durum, İsrailliler arasında büyük bir öfkeye yol açtı. Binlerce kişi, Gazze'deki esirlerin geri getirilmesi konusunda hükümetin kayıtsızlığını ve savaşın yönetimini eleştirerek, ateşkes ve esir takası anlaşması talepleriyle sokaklara döküldü.

Burak Yilmaz 2024 Temmuz New Folder (6) Aa 35193999 2

Her hafta cumartesi günü düzenlenen protestolar, Netanyahu hükümetine karşı artan hoşnutsuzluğu yansıtıyor. Bu eylemler, binlerce kişinin katılımıyla ülke genelinde gerçekleşiyor.

Protestocular, Gazze'deki esirlerin geri getirilmesi konusunda hükümetin eksikliklerini eleştirerek, Netanyahu'nun istifasını ve erken seçim yapılmasını talep ediyor.

Burak Yilmaz 2024 Temmuz New Folder (6) Aa 35194000

TEL AVİV’DE BÜYÜK GÖSTERİ

Protestoların merkezi, Tel Aviv'deki Kaplan Caddesi oldu. Akşam saatlerinde toplanan on binlerce İsrailli, ellerinde İsrail bayraklarıyla hükümeti eleştiren pankartlar taşıdı. Caddede kurulan platformda yapılan konuşmalarda, hükümetin politikaları eleştirildi ve esir takası çağrısı yinelendi.

Thumbs B C E10F4Afa7390497F6E0526Ce95Af5Bb0

ESKİ İSRAİL BAŞBAKANI  KATILDI

Eski İsrail Başbakanı ve ana muhalefet lideri Yair Lapid, protestoda yaptığı konuşmada Netanyahu'nun ABD Temsilciler Meclisi'ne konuşma yapma planlarını eleştirdi.

Lapid, Netanyahu'ya, "Eğer Amerikan Kongresi'ne esir takası anlaşmasını müjdelemeye gitmiyorsan, gitme. Katar'a git, Kahire'ye git, beyaz duman çıkana kadar ofisinde kal. Washington'a yine şov yapmak için gitme" dedi.

KAPSAMLI BİR YÜRÜYÜŞ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Bir grup gösterici, Başbakan Netanyahu ve eşi Sara'yı taklit eden kostümlerle, kan gölü ve İsrailli esirlerin bulunduğu bir enstelasyon hazırladı. Kaplan Caddesi'nden yürüyerek Menachem Begin Caddesi'ne gelen protestocular, esir takası talep eden göstericilerle birleşti.

F4F I0R F W0 A Amok R

Netanyahu, İsrail ve uluslararası kamuoyunda, Hamas ile esir takası anlaşması yapmamakla suçlanıyor. İsrail'in 7 Ekim'de Gazze Şeridi'ne başlattığı saldırıların durdurulması için taraflar arasında uzun süredir müzakereler sürüyor. İsrail basınına göre, güvenlik ve istihbarat teşkilatları anlaşma yapılması yönünde görüş bildirmişti. Ancak Netanyahu'nun aşırı sağcı koalisyon ortaklarının baskısı nedeniyle anlaşmaya yanaşmadığı belirtiliyor. Netanyahu'nun yeni talepleri, esir takası müzakerelerini zora soktu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.