İstatistik değil, insan hayatı: İsrail saldırılarında 39 Filistinli öldü

İstatistik değil, insan hayatı: İsrail saldırılarında 39 Filistinli öldü
Gazze'de soykırım saldırılarına devam eden İsrail, sivillerin yaşadığı bölgelere yaptığı saldırılarda 39 Filistinliyi öldürdü. 7 Ekim 2023'ten bu yana 40 bin 534 Filistinli hayatını kaybetti.

Gazze'deki Sivil Savunma Müdürlüğü Sözcüsü Mahmud Basal'ın yazılı açıklamasında, Gazze Şeridi'nin güneyinde yer alan Han Yunus kentinde bir eve insansız hava aracıyla (İHA) saldırı düzenlendiği belirtildi. Saldırıda bazı siviller yaralanırken 5 sivil yaşamını yitirdi.

Açıklamada, Han Yunus'un doğusunda başka bir evin hedef alındığı hava saldırısında en az 3 Filistinlinin öldüğü, birkaç kişinin yaralandığı ifade edildi.

'İSRAİL GECE BOYU SALDIRDI'

Görgü tanıklarının aktardığına göre İsrail topçu birlikleri, Han Yunus'a gece boyunca saldırdı. Tanıklar, İsrail'in saldırıları sonucu 9 kişinin öldüğünü ve insanların Han Yunus'un doğu bölgesinden göç etmek zorunda kaldığını söyledi.

SALDIRILARDA 18 KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ

Hastane kaynaklarından edinilen bilgiye göre ise İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Ez-Zevayide bölgesinde bir aracı hedef aldı. Saldırıda 5 kişi hayatını kaybetti.

Nusayrat Mülteci Kampı'nda Ebu Delal ailesine ait eve düzenlenen hava saldırısında biri kadın, 2 kişi öldü ve yaralananlar oldu. Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Deyr el-Belah kentinde toplanan vatandaşlara İHA'yla düzenlenen saldırıda da biri çocuk en az 9 kişi yaşamını yitirirken çok sayıda kişi yaralandı.

Kuzeydeki Gazze kentinde de İsrail savaş uçakları, Filistinli sivillerin yaşadığı bir evi bombaladı. Hastane kaynakları, söz konusu saldırıda 1 kişinin öldüğü ve 2 kişinin yaralandığını aktardı.

Cibaliya Mülteci Kampı'nda yer alan Ziyade ailesine ait bir eve düzenlene hava saldırısında ise 5 Filistinli hayatını kaybetti.

ON BİNLERCE CAN YİTTİ

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 16 bin 589'u çocuk, 10 bin 980’i kadın olmak üzere 40 bin 534 Filistinli öldü, 93 bin 778 kişi yaralandı.

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.