İtalya'dan Kuzey Makedonya'nın AB üyeliğine destek

İtalya'dan Kuzey Makedonya'nın AB üyeliğine destek
İtalya Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, Kuzey Makedonya'nın AB üyeliği için tam destek verdiklerini söyledi. İtalya, sürecin hızlandırılmasına dair mesaj verdi.

İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, İtalya olarak Kuzey Makedonya'nın Avrupa Birliği’ne (AB) üyeliğine tam destek verdiklerini açıkladı. Balkan ülkeleri turunun ilk durağı Karadağ'dan sonra Üsküp’e geçen Tajani, Kuzey Makedonya Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Timço Mucunski ile ortak basın toplantısı düzenledi.

AB'YE KATILIMINI DESTEKLEME KARARLIĞI

Tajani, burada yaptığı açıklamada, "İtalya, Kuzey Makedonya'nın AB'ye katılımını tam olarak destekleme konusundaki kararlılığını bir kez daha teyit ediyor" dedi. Ayrıca, Kuzey Makedonya'daki iş ortamının olumlu olduğunu vurguladı.

"AVRUPA'YI EVLERİ OLARAK GÖRMELERİ DOĞALDIR"

"Batı Balkan halkları Avrupalıdır ve Avrupa’yı evleri olarak görmeleri doğaldır. Onlara 'sizi istemiyoruz' demek kabul edilemez" diyen Tajani, bölgedeki diğer güçlerin (Rusya, Çin, Türkiye) etkisini de hatırlatarak, İtalya'nın bu duruma izin vermeyeceğini belirtti.

Tajani, ziyaretinin Kuzey Makedonya'nın AB üyeliği sürecinin hızlandırılmasına dair açık bir mesaj olduğunu ifade etti. Kuzey Makedonya Dışişleri Bakanı Mucunski ise, İtalya'nın ülkesinin AB üyeliği sürecinde büyük destek sağladığını ve Roma'ya teşekkür ettiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.