İtalya’dan Türkiye’ye G7 daveti: Ticaret Bakanı Bolat’ın katılımı bekleniyor

İtalya’dan Türkiye’ye G7 daveti: Ticaret Bakanı Bolat’ın katılımı bekleniyor
İtalya'nın Reggio Calabria şehri, bu yıl G7 Ticaret Bakanları toplantısına ev sahipliği yapacak. Toplantı, 16-17 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek ve Türkiye dahil altı ülke bu önemli etkinliğe davet edildi.

İtalya'nın güney şehri Reggio Calabria, 16-17 Temmuz tarihlerinde G7 Ticaret Bakanları toplantısına kapılarını açacak.

İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani'nin açıklamasına göre, bu toplantıda ticaret sisteminin güçlendirilmesi, küresel pazarlarda eşit rekabet koşullarının sağlanması, ticarette çevresel sürdürülebilirlik ve ekonomik dayanıklılığın artırılması gibi dört ana başlık ele alınacak.

Tajani, G7'nin kapalı bir organizasyon olmaması gerektiğini vurgulayarak, "G7'nin kapılarını küresel ekonominin temel sorunlarını ele almada öncelik olarak gördüğümüz muhataplara açacağız. Bu nedenle Brezilya, Güney Kore, Vietnam, Türkiye, Yeni Zelanda ve Hindistan gibi milyarlarca insanın yaşadığı ülkeleri davet ettim," dedi. 

TÜRKİYE’NİN KATILIMI BEKLENİYOR

G7 Ticaret Bakanları toplantısının ilk günkü oturumlarına Türkiye'den Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın katılması bekleniyor. Toplantıda, Dünya Ticaret Örgütü'nün reformu ve küresel ticaretin geleceği gibi kritik konular masaya yatırılacak.

ÇİN VE RUSYA-UKRAYNA SAVAŞI

Basın toplantısında dış politika konularına da değinen Tajani, Çin'i yapıcı ilişkiler kurulması gereken bir rakip olarak nitelendirdi. İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella ve Başbakan Giorgia Meloni'nin Çin'i ziyaret edeceğini belirtti.

Tajani, "Çin'den Rusya'yı askeri açıdan desteklememesini ve yasa dışı olarak işgal edilen toprakları bırakmaya ikna etmesini umuyoruz. Çin, Rusları barış masasına oturmaya teşvik etmek için önemli bir rol oynayabilir," dedi.

Ayrıca Tajani, Roma'da katıldığı başka bir etkinlikte "hiçbir İtalyan askerinin Ukrayna'ya gönderilmeyeceğini" yineledi.

Bu önemli toplantı, küresel ticaretin geleceğini şekillendirecek tartışmalara sahne olacak ve Türkiye'nin de bu süreçte aktif bir rol alması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.