İtalyan Bakan Salvini'ye 6 yıl hapis cezası istendi

İtalyan Bakan Salvini'ye 6 yıl hapis cezası istendi
İtalya'da, 2019'da İçişleri Bakanı olan Matteo Salvini'ye, Open Arms'ın göçmenleri denizde günlerce bekletmesi nedeniyle 6 yıl hapis cezası istendi.

2019 yılında İçişleri Bakanı olarak görevde olan Matteo Salvini, İspanyol sivil toplum kuruluşu (STK) Open Arms'ın Akdeniz'de kurtardığı 147 göçmeni 19 gün boyunca karaya yanaştırmamıştı. Bu davranışından dolayı Salvini hakkında Palermo Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan yargı süreci devam ediyor. Bugünkü duruşmada, savcılık makamı Salvini için 6 yıl hapis cezası talebinde bulundu.

İddianamenin İçeriği

Savcılık makamının açıkladığı iddianamede, insan haklarının her şeyin önünde olduğu vurgulandı. İddianamede, Salvini'nin göçmenlerin karaya çıkmasını engellediği için "insanları alıkoyma" ve resmi görevlerini kötüye kullandığı belirtilerek, 15 yıla kadar hapis cezası talep edilebileceği, ancak somut olayda 6 yıl hapis cezasının isteneceği kaydedildi.

Salvini'nin Tepkisi

Savcılığın hapis cezası talebine sosyal medya üzerinden yanıt veren Salvini, Open Arms olayının süreçlerini aktararak, İtalya'nın sınırlarını koruma görevini yerine getirdiğini ve bu yüzden suçlandığını belirtti. Salvini, İtalya'yı savunduğu için suçunu kabul ettiğini ve benzer bir durumda yine aynı şekilde hareket edeceğini ifade etti.

Meloni ve Tajani'den Destek

Sağ koalisyon hükümetinin Başbakanı Giorgia Meloni, Salvini'ye yönelik hapis cezası talebini eleştirerek, ülkenin sınırlarını koruma görevini suç haline getiren bir uygulamanın "inanılmaz" olduğunu belirtti. Forza Italia Partisi lideri ve Başbakan Yardımcısı Antonio Tajani ise, Salvini'nin yasallığı savunduğunu ve hapis cezası talebinin mantıksız olduğunu ifade etti.

Open Arms ve Önceki Davalar

Salvini'nin İçişleri Bakanı olduğu dönemde, göçmenlerin kurtarılmasıyla ilgili sert tedbirler uygulanmıştı. Ayrıca, Temmuz 2019'da, Akdeniz'de 131 göçmeni günlerce Gregoretti sahil güvenlik gemisinde bekleten Salvini'nin benzer suçlamalarla Katanya'da yargılandığı bir başka dava da bulunuyor. Katanya'daki ön inceleme duruşmasında Salvini'nin suçsuz olduğuna karar verilmişti.

Salvini'nin bu süreçleri, yasal ve politik tartışmaların merkezinde yer almaya devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.