Kamala Harris’in seçim kampanyasına destek yağıyor: İlk haftada 200 milyon dolar topladı

Kamala Harris’in seçim kampanyasına destek yağıyor: İlk haftada 200 milyon dolar topladı
ABD Başkanı Joe Biden’ın adaylıktan çekilmesi ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris’e desteğini açıklaması sonrası, Harris’in seçim kampanyası büyük ilgi gördü. Kampanyanın ilk haftasında 200 milyon dolar bağış topladı.

ABD Başkanı Joe Biden, geçtiğimiz hafta sürpriz bir kararla 5 Kasım'daki başkanlık seçiminde adaylıktan çekildiğini ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris'e tam desteğini açıkladığını duyurdu.

Biden'ın bu hamlesi, Kasım ayında gerçekleşecek seçimlerde Demokratların en güçlü adayı olarak Harris'i ön plana çıkardı. Harris, kampanyasının ilk haftasında tam 200 milyon dolar bağış toplamayı başardı.

Thumbs B C 5313248B98D0E244F0F6B53812B4Dda1

İLK 24 SAATTE RAKAMLAR REKOR KIRDI

Kampanyasının başladığı ilk 24 saat içinde Harris, 81 milyon dolar gibi inanılmaz bir bağış toplama başarısı gösterdi. Bu rakam, 24 saat içinde toplanan en yüksek bağış miktarı olarak tarihe geçti. Kampanyanın başarısı sadece bununla sınırlı kalmadı; Demokrat Parti'nin muhtemel adayı olarak ilk tam gününde 100 milyon dolar sınırını aşmayı da başardı.

G Ta X Sb W4 A Aju Wr

Öte yandan, Yaklaşık 170 bin kişi, kampanyaya gönüllü olarak destek vermek için kaydoldu. Bu gönüllüler, Harris'in rakibi Donald Trump'a karşı mücadele etmek için sadece 100 günleri olduğunu bilerek kampanyaya dahil oldular. Ayrıca, Demokratik Ulusal Kongre öncesinde partinin adaylığını garantilemek için yeterli sayıda delegenin sözlü taahhüdü alındığı da açıklandı.

GENİŞ KİTLEYE HİTAP EDİYOR

Pazar günü itibariyle, Harris'in kampanyasına yapılan bağışların yüzde 66'sının 2024 seçim döngüsüne ilk kez katkıda bulunanlardan geldiği belirtildi. Bu, Harris'in geniş bir kitleye hitap ettiğini ve yeni bağışçıları kampanyasına çekmeyi başardığını gösteriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.