Kamala Harris'ten Netanyahu'ya: Gazze'de ateşkesin zamanı geldi

Kamala Harris'ten Netanyahu'ya: Gazze'de ateşkesin zamanı geldi
ABD Başkanı Joe Biden'ın seçim yarışından çekilmesiyle Demokratların muhtemel başkan adayı haline gelen Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Beyaz Saray'da İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile bir araya geldi. Harris, görüşmede Gazze'deki acil insani duruma ilişkin ciddi endişelerini belirterek "Şu anlaşmayı yapalım ve ateşkes ile savaşı bitirelim." dedi.

Kamala Harris, ABD Başkan Yardımcısı olarak Beyaz Saray'da İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüştü. Görüşme sonrası düzenlediği basın toplantısında, Harris Gazze'deki insani duruma yönelik kaygılarını dile getirdi. İsrail'in güvenlik tehditlerine karşı kendini savunma hakkını kabul ederken, bu savunmanın nasıl yapıldığının da önemli olduğunu aktardı.

G T Y A E Xj W4 A Aem Q W

"NETANYAHU’YA ENDİŞEMİ İLETTİM"

Görüşmede Gazze’de 9 aydır devam eden insani krizi gündeme getiren Harris, "Çok fazla sayıdaki masum sivilin ölümü dahil Gazze'deki insani acıların boyutuna ilişkin ciddi endişemi Başbakan Netanyahu'ya ilettim. Aynı şekilde Gazze'deki acil insani duruma ilişkin ciddi endişemi de açıkça ilettim" dedi.

"ATEŞKESİN ZAMANI GELDİ"

Kameraların önünde poz veren Harris ve Netanyahu, görüşmeleri öncesinde herhangi bir açıklama yapmadılar. Görüşmenin ardından basının karşısına geçen Harris, Netanyahu ile kapsamlı bir görüşme gerçekleştirdiklerini ve Orta Doğu'daki durumu ele aldıklarını söyledi. Harris, İsrail'in kendini savunma hakkına sahip olduğunu ve ABD olarak bu konuda İsrail'e tam destek vereceklerini belirtti.

Harris, Netanyahu ile görüşmesinde, Gazze'de artık bir ateşkes anlaşmasına varılmasının ve esirlerin evlerine dönmesinin zamanının geldiğini vurguladı. Harris, "Şu anlaşmayı yapalım ve ateşkes ile savaşı bitirelim. Esirleri evlerine geri getirelim ve Filistin halkına çok ihtiyaçları olan yardımları temin edelim. Ayrıca sonunda iki devletli çözüme yol açacak sürece de bağlı olmaya devam edeceğim" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.