Kanada'da camide bıçaklı saldırı: 3 kişi yaralandı

Kanada'da camide bıçaklı saldırı: 3 kişi yaralandı
Kanada'nın Montreal kentinde bir camide bıçaklı saldırı düzenlendi. Saldırganı etkisiz hale getirmeye çalışan üç kişi yaralandı. Şüpheli gözaltına alındı.

Kanada'nın Montreal kentinde, bir camide cuma namazı sırasında yaşanan bıçaklı saldırı sonucu üç kişi yaralandı. Polis yetkililerinin verdiği bilgiye göre, 24 yaşındaki saldırgan olay yerinde cemaat tarafından etkisiz hale getirilirken, polis gelene kadar kontrol altında tutuldu.

ÜÇ KİŞİ SALDIRGANI DURDURMAYA ÇALIŞTI

Saldırganı durdurmaya çalışan üç kişi hafif bıçak yaraları alırken, yaralılardan biri hastaneye kaldırıldı. Durumlarının iyi olduğu belirtilen yaralılar, saldırının daha büyük bir zarar vermesini önlemekte önemli bir rol oynadı.

SALDIRININ NEDENİNE İLİŞKİN SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Olay sonrası saldırgan polis tarafından gözaltına alınarak sorguya alındı. 24 yaşındaki şüphelinin bugün hakim karşısına çıkarılması bekleniyor. Montreal polisi, saldırının nedenine ilişkin soruşturmanın sürdüğünü belirtti.

"YAKINDA AYRINTILI BİR AÇIKLAMA YAPILACAK"

Kanada Müslümanları Ulusal Konseyi (NCCM), sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, saldırıdan haberdar olduklarını ve daha ayrıntılı bir açıklamanın yakında yapılacağını duyurdu. Konsey, cemaatin hızlı müdahalesinin saldırının daha fazla can kaybına yol açmasını engellediğini vurguladı.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.