Katar Emiri, Lübnan'a acil yardım talimatı verdi

Katar Emiri, Lübnan'a acil yardım talimatı verdi
Katar Emiri Temim bin Hamed Al Sani, İsrail'in gerginliği tırmandırdığı Lübnan'a insani yardım gönderilmesi için talimat verdi.

Katar Dışişleri Bakanlığı, Emir Temim bin Hamed Al Sani'nin Lübnan'a insani yardım gönderilmesi talimatı verdiğini duyurdu. Açıklamada, İsrail'in saldırılarına maruz kalan Lübnan'a acil yardım gönderilmesinin önemi vurgulandı.

Yardımın başta tıbbi malzemeler olmak üzere çeşitli insani ihtiyaçları kapsayacağı ve Katar'ın Lübnan'a destek veren tutumuyla bu yardımın gerçekleştirileceği kaydedildi.

İSRAİL'İN YOL AÇTIĞI TAHRİBAT

İsrail ordusunun Hizbullah ile 8 Ekim 2023'ten beri devam eden çatışmaları sırasında, 23 Eylül'de Lübnan'ın güney kentlerine, Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenlendi. Bu saldırılar sonucunda, Lübnan makamlarının verdiği bilgilere göre, 104'ü çocuk ve 194'ü kadın olmak üzere toplam 1374 kişi hayatını kaybetti.

İSRAİL ÇOĞUNLUKLA ORDU ÜSLERİNİ HEDEF ALIYOR

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, 27 Eylül'de Beyrut'a düzenlenen hava saldırısında öldürüldü. Hızbullah, İsrail'e roket ve füzelerle karşılık verirken, İsrail tarafında çoğunlukla ordu üslerini hedef alan bu saldırılarda büyük hasar bildirilmiyor.

GÖÇ DALGASI SON HIZ DEVAM EDİYOR

İsrail bombardımanı nedeniyle Lübnan'da yüz binlerce kişi yerinden oldu. Başkent Beyrut ve kuzeye doğru devam eden göç dalgası ile birlikte, Suriye'ye de 10 binlerce kişinin göç ettiği belirtiliyor. Bu durum, bölgedeki insani kriz ve istikrarı daha da zorlaştırmaktadır.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.