Kate Middleton’dan üç ay sonra ilk açıklama: Etkinliğe katılamayacak

Kate Middleton’dan üç ay sonra ilk açıklama: Etkinliğe katılamayacak
Geçtiğimiz aylarda kanser tedavisi gördüğünü açıklayan İngiltere Prensesi Kate Middleton, üç aylık sessizliğin ardından önemli bir mesaj paylaştı.

Mart ayında kanser tedavisi gördüğünü duyurmasının ardından kamuoyundan uzak kalan Kate Middleton, önümüzdeki hafta yapılacak olan ‘’Trooping The Colour’’ adlı etkinliğe katılamayacağını açıkladı.

 Birleşik Krallık ve Milletler Topluluğu orduları tarafından düzenlenen geleneksel askeri tören Trooping the Colour'a katılamadığı için İrlanda Muhafızları'ndan özür dileyen Prenses, alayın gösterdiği çabayı ve gururu takdir ettiğini belirtti.

Ancak bu yılki törende yer alamadığı için derin bir üzüntü duyduğunu ifade etti. Trooping the Colour, Kral III. Charles'ın resmi doğum gününü kutlamak için düzenlenen bir askeri tören olarak biliniyor.

‘ALBAY OLMAK HALA BÜYÜK BİR ONUR’

Tören öncesinde, İrlanda Muhafızları'na yönelik mektubunda, alayın gösterdiği gurur verici çaba ve özveriyi vurgulayan Prenses, "Albay olmak hala büyük bir onur ve bu yılki törende yer alamadığım için çok üzgünüm" ifadesini kullandı.

Mektubunu, "Lütfen tüm alaya özürlerimi ilettim. Yakında hepinizi tekrar temsil edebilmeyi umuyorum. Katılan herkese en iyi dileklerimi ve iyi şanslar dileğimi iletiyorum" sözleriyle sonlandıran Prenses Middleton'a, alaydan "Geçmiş olsun" mesajları geldi.

TROOPING THE COLOUR ETKİNLİĞİ NEDİR?

"Trooping the Colour" (Renklerin Toplanması), Britanya ve Milletler Topluluğu orduları tarafından sergilenen bir askeri törendir.

Bu gelenek, Britanya Piyade Birliği'nin (Foot Guards) tarihine dayanmaktadır ve 17. yüzyıldan beri devam etmektedir. Her yıl, Britanya Kralı veya Kraliçesi’nin doğum günü törenleri çerçevesinde gerçekleştirilen bu etkinlik, Kraliyet Ailesi'nin de katılımıyla yapılır.

Fdgfghyeni Proje

"Trooping the Colour" töreninde, Kral’ın birliklerin renklerini (bayraklarını) incelemesi ve bir askeri geçit töreni düzenlenmesi yer alır.

Bu renkler, birliklerin tarihini, savaş bayraklarını ve kahramanlıklarını temsil ediyor. Tören, Londra'daki Buckingham Sarayı'nda başlayıp, Mall ve The Horse Guards Parade gibi noktalarda devam eder.

Törende, birliklerin askeri disiplinleri, marşlar, atlı geçit törenleri ve top atışları gibi çeşitli gösteriler de bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.