Lazkiye'de hava saldırısı: 'İsrail, Rus hava üssüne yakın noktayı vurdu'

Lazkiye'de hava saldırısı: 'İsrail, Rus hava üssüne yakın noktayı vurdu'
İsrail savaş uçaklarının, Suriye'deki en büyük Rus hava üssü yakınında bulunan mühimmat deposuna düzenlediği hava saldırısıyla depoyu tamamen imha ettiği bildirildi. Suriye hükümeti veya Moskova'dan saldırıya ilişkin henüz bir açıklama gelmedi.

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne (SOHR) göre, İsrail, Perşembe sabahı Suriye'deki en büyük Rus hava üssü olan Hmeymim Üssü'nün yakınında yer alan bir mühimmat deposuna saldırı düzenledi. Lazkiye'nin Jablah bölgesinde meydana gelen bu saldırının, Suriye veya denizden fırlatılan insansız hava araçlarıyla gerçekleştirildiği tahmin ediliyor. İddialara göre, saldırının hedefindeki mühimmat deposu, saldırıyla birlikte yok edildi.

SURİYE VE RUSYA'DAN AÇIKLAMA YOK

Suriye hükümeti ve Moskova’dan olayla ilgili herhangi bir resmi açıklama henüz gelmezken, Suriyeli gazeteci Abdullah Almousa, sosyal medya platformu X üzerinden saldırıya dair görüntüler paylaştı. Suriye hava savunması ve Rus güçlerinin saldırıya 40-50 dakika içinde karşılık verdiği belirtilse de, ölen ya da yaralanan olup olmadığına dair herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

İSRAİL SALDIRILARI ARTIYOR

İsrail'in bu son hamlesi, bu hafta Suriye’ye düzenlediği bir dizi hava saldırısının devamı niteliğinde. Çarşamba günü, İsrail’in Şam’da gerçekleştirdiği hava saldırısında Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın damadı Hasan Cafer Kasır’ın da aralarında bulunduğu iki Lübnan vatandaşı hayatını kaybetmişti. İsrail, sık sık Suriye'de hava saldırıları gerçekleştirerek İran ve Hizbullah'la bağlantılı mevzileri hedef alıyor.

İSRAİL'İN SURİYE'DEKİ HAVA SALDIRILARI

SOHR’un verilerine göre, 2024 yılında İsrail, Suriye'de toplamda 94 saldırı gerçekleştirdi. Bu saldırıların 77’si hava saldırısı, 17’si ise roket saldırısı olarak kaydedildi. İsrail'in bu operasyonlarda Suriye'deki binalar, silah ve mühimmat depoları, karargâhlar ve araçlar gibi yaklaşık 185 hedefi imha ettiği belirtiliyor.

Kaynak:Euro News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.