Lübnan ordusu geri çekildi: İsrail askeri araçları, Lübnan sınırına hareket ediyor

Lübnan ordusu geri çekildi: İsrail askeri araçları, Lübnan sınırına hareket ediyor
Lübnan ordusunun, İsrail sınırına yakın noktaları boşaltarak geri çekildiği bildirildi. İsrail ordusu ise bölgeye askeri araçlarını hareket ettirerek, kara saldırısı hazırlıkları yapıyor.

Lübnan ordusunun, İsrail sınırına yakın bölgelerdeki pozisyonlarını bırakarak birkaç kilometre geriye çekildiği bildirildi. Görgü tanıklarından edinilen bilgiye göre, Lübnan ordusuna ait birlikler, sınır boylarındaki bazı noktaları boşaltarak geri hareket etti. Ancak konuyla ilgili Lübnanlı yetkililerden henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

İSRAİL’İN SALDIRI HAZIRLIKLARI

İsrail ordusunun, Lübnan sınırına yakın noktalara kara saldırıları için askeri araçlar göndermeye başladığı belirtildi. Görgü tanıkları, Lübnan’ın güneyindeki el-Vezzani sınır bölgesinin karşısındaki Abel el-Kamh beldesine doğru hareket eden askeri araç sesleri duyulduğunu aktardı. Ayrıca, İsrail topçularının el-Vezzani bölgesini bombalamaya başladığı ifade edildi.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, sabah saatlerinde ülkenin kuzeyindeki zırhlı birlikleri ziyaret ederek Lübnan'a yönelik bir kara saldırısına işaret etti.

İSRAİL-LÜBNAN ÇATIŞMALARI VE CAN KAYBI

Hizbullah ile 8 Ekim 2023 tarihinden bu yana kontrollü çatışmalara devam eden İsrail ordusu, 23 Eylül’de Lübnan'ın güney şehirlerine, Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı gerçekleştirdi. Lübnan makamlarının açıklamalarına göre, 17 Eylül’den bu yana düzenlenen saldırılarda toplam 1217 kişi hayatını kaybetti. Bu ölümler arasında 104 çocuk ve 194 kadın bulunuyor.

HİZBULLAH LİDERİ HASAN NASRALLAH'IN ÖLDÜRÜLMESİ

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, 27 Eylül’de Beyrut’a yapılan bir hava saldırısında öldürüldü. Hizbullah, İsrail'e roket ve füzelerle karşılık verirken, İsrail tarafında çoğunlukla ordu üslerini hedef alan saldırılarda büyük bir hasar kaydedilmediği bildirildi.

ZORUNLU GÖÇ DALGASI

İsrail bombardımanları sonucu Lübnan içerisinde yüz binlerce kişi yerinden olmuş durumda. Güney kesimlerden başkent Beyrut'a ve kuzeye göç dalgası devam ederken, Suriye’ye de on binlerce kişinin göç ettiği kaydedilmektedir.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.