Lübnan Sağlık Bakanı: Bugün savaşın en kanlı günü

Lübnan Sağlık Bakanı: Bugün savaşın en kanlı günü
Lübnan Sağlık Bakanı Firas el-Ebyad, İsrail'in saldırıları sonucu 274 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, bu günün iç savaştan bu yana en kanlı gün olduğunu vurguladı.

Lübnan Sağlık Bakanı Firas el-Ebyad, bugün İsrail’in gerçekleştirdiği saldırılar nedeniyle ülkede 1975-1990 yılları arasında yaşanan iç savaş döneminden bu yana en "kanlı günü" yaşandığını açıkladı. Ebyad, bugünkü saldırılarda 24'ü çocuk, 39'u kadın olmak üzere toplam 274 kişinin yaşamını yitirdiğini, 1024 kişinin ise yaralandığını belirtti.

YARALI SAYISINDA ENDİŞE VERİCİ ARTIŞ

Bakan Ebyad, 2006’daki İsrail-Hizbullah savaşında yaklaşık 10 bin kişinin yaralandığını hatırlatarak, son bir hafta içinde İsrail’in saldırılarında yaralananların sayısının 5 bin 100’e yaklaştığını aktardı. Bu durum, sağlık sisteminin üzerindeki baskıyı artırıyor.

HAVA SALDIRILARI VE GÖÇ DALGASI

İsrail ordusu, sabah saatlerinden itibaren Lübnan'ın güney kentleri, Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi. Bu saldırılar, ülkedeki güney bölgelerinden başkent Beyrut ve kuzey yönüne doğru büyük bir göç dalgasının yaşanmasına sebep oldu.

EĞİTİME ARA VERİLDİ

Lübnan Eğitim Bakanlığı, ülke genelinde eğitime ara verildiğini duyururken, İçişleri Bakanlığı, güneydeki okulların, İsrail saldırıları nedeniyle yerinden edilen vatandaşlara barınak olarak açıldığını bildirdi. Bu durum, sivil halk üzerindeki olumsuz etkileri daha da derinleştiriyor.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.