Mark Zuckerberg, Meta'daki paylaşımlar konusunda baskı gördüğünü itiraf etti

Mark Zuckerberg, Meta'daki paylaşımlar konusunda baskı gördüğünü itiraf etti
Meta'nın kurucusu ve baş yöneticisi Mark Zuckerberg, Kovid-19 pandemisi sürecinde ABD hükümetinden baskı gördüklerini itiraf etti. Zuckerberg başkanlık seçimlerinde tarafsız kalacağını açıkladı.

The Hill gazetesinin haberine göre Mark Zuckerberg, ABD Temsilciler Meclisi Yargı Komitesi'ne yazdığı mektupta, ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin 2021'de Meta'ya, platformlarındaki içeriklerine sansür uygulaması konusunda defalarca baskı uyguladığını belirtti.

'KARŞI KOYMAYA HAZIRIZ'

Herhangi bir yönetimden gelecek baskılara karşı içerik standartlarından ödün vermemeleri konusunda ekibini uyaran Zuckerberg, "Daha çok sesimizi çıkarmadığımız için pişmanım. Böyle bir şey tekrar olursa buna karşı koymaya hazırız." dedi.

BIDEN AİLESİNDEKİ YOLSUZLUK İDDİALARI

Mektubunda, Meta'nın 2020 başkanlık seçimleri öncesinde Biden ailesinin karıştığı yolsuzluk iddialarıyla ilgili bir haberin "teyit beklerken görünürlüğünü azaltma" kararının da yanlış olduğunu ifade eden Zuckerberg, şirketin iç tüzüğünü bu yönde değiştirdiklerine dikkati çekti.

Zuckerberg ayrıca, başkanlık seçimlerinde "tarafsız kalacağını" ve herhangi bir tarafın yararına çalışmayacağını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.