Milyarder Andrew Forrest'tan Gazze'ye 10 milyon dolarlık yardım

Milyarder Andrew Forrest'tan Gazze'ye 10 milyon dolarlık yardım
Avustralyalı maden işletmecisi Andrew Forrest, Minderoo Vakfı aracılığıyla İsrail'in saldırıları altındaki Gazze'ye 10 milyon dolar yardımda bulunacağını duyurdu.

Avustralyalı milyarder ve maden işletmecisi Andrew Forrest, sivil toplum kuruluşu Minderoo Vakfı aracılığıyla Gazze’ye 10 milyon dolar yardım yapacağını açıkladı. Vakfın resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, bu yardımın Dünya Merkez Mutfağı (WCK) ve Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı'na (WFP) iletileceği belirtildi.

DİĞER HAYIRSEVERLERE ÇAĞRI

Forrest, yaptığı açıklamada, “Çocuklar açlıktan ölürken Minderoo Vakfı eli kolu bağlı oturmayacak” ifadelerini kullanarak diğer hayırseverlere de yardım çağrısında bulundu. Avustralya medyasındaki haberlerde, bu yardımlara ek olarak Filistin Sular İdaresi ve BM Çocuklara Yardım Fonu'na (UNICEF) da yaklaşık 2,5 milyon dolar yardım yapılacağı bilgisi verildi.

İSRAİL'İN GAZZE'YE SALDIRILARI

İsrail’in Gazze’yi işgaliyle başlayan süreçte, 7 Ekim 2023'te Hamas'ın İsrail'e yönelik saldırıları sonrası meydana gelen çatışmalarda ağır kayıplar yaşandı. İsrail, 7 Ekim’deki saldırılarda 1200 İsrail vatandaşının hayatını kaybettiğini ve 5 bin 132 kişinin yaralandığını açıkladı.

FİLİSTİN'DEKİ CAN KAYBI

Aynı dönemde, Gazze Şeridi'nde İsrail’in düzenlediği saldırılarda yaklaşık 41 bin 802 Filistinli hayatını kaybederken, 96 bin 844 kişi yaralandı. Çatışmaların devam ettiği bu süreçte, insanlık dramı her geçen gün derinleşiyor ve sivil altyapıya yönelik saldırılar tahribat yaratmaya devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.