Moda devi iflas etti! Salı gününden itibaren mağazaları tek tek kapanacak

Moda devi iflas etti! Salı gününden itibaren mağazaları tek tek kapanacak
44 yıllık markanın iflası duyuruldu. Mağazaları ağzına kadar dolan moda devi iflasını açıkladı. Salı gününden itibaren mağazaları tek tek kapanacak...

Dünyanın önde gelen moda perakendecilerinden Express Inc, ekonomik zorluklara dayanamayarak iflasını açıkladı. 44 yıldır faaliyet gösteren giyim devi, ABD mahkemelerine iflas koruma başvurusunda bulunarak resmen iflas sürecine girdi. Türkiye dahil olmak üzere dünya genelinde geniş bir müşteri kitlesine sahipti.

PANDEMİ SONRASI EKONOMİK ZORLUKLAR

1980 yılında ABD'de kurulan ve yıllar içinde dünya çapında tanınan bir marka haline gelen Express Inc, pandemi sonrası yaşadığı ekonomik zorlukların üstesinden gelemedi. Pandemi döneminde ve sonrasında yaşanan finansal zorluklar, şirketin toparlanma çabalarını başarısız kıldı ve nihayetinde iflas başvurusuna yol açtı.

400 MİLYON DOLARLIK BORÇ YÜKÜ

Şirket, geçtiğimiz yılı yüzde 59'luk bir değer kaybıyla kapatarak yatırımcılarını büyük zarara uğrattı. Bu durum, Express Inc’in toplam borcunun 400 milyon doları aşmasına neden oldu. Finansal baskılar, şirketin iflas sürecine girmesini kaçınılmaz kıldı.

MAĞAZALAR TEK TEK KAPANIYOR

Ünlü giyim mağazası iflas etti 6

Express Inc, iflas başvurusu öncesinde yaklaşık 280 milyon dolarlık borcunu yeniden yapılandırma girişiminde bulundu, ancak bu çabalar yeterli olmadı. Şirketin hisse değerlerinde yaşanan keskin düşüşlerin ardından, Express ve UpWest gibi bağlı markaların mağazaları tek tek kapatılmaya başlandı.

TÜRKİYE'DEKİ FAALİYETLER DE ETKİLENECEK

Delaware iflas mahkemesine yapılan başvuruda, Express Inc’in varlıklarının ve yükümlülüklerinin 1 milyar ila 10 milyar dolar arasında olduğu belirtildi. Mağaza kapanışlarının Salı günü itibarıyla başlayacağı iddia edildi. Kapanışlar, 95 Express perakende satış noktasını ve UpWest mağazalarını kapsayacak, ancak hangi mağazaların kapatılacağına dair net bir bilgi henüz açıklanmadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.