Nepal'de sel felaketi: Can kaybı 224'e yükseldi

Nepal'de sel felaketi: Can kaybı 224'e yükseldi
Güney Asya ülkesi Nepal’in başkenti Katmandu ve çevresinde etkili olan şiddetli yağışlar, sel ve toprak kaymalarına neden oldu. Yaşanan felakette hayatını kaybedenlerin sayısı 224'e yükselirken, binlerce kişi yerinden oldu

Nepal'in başkenti Katmandu ve çevresinde şiddetli yağışlar, sel ve toprak kaymalarına yol açarak büyük bir felaket yaşanmasına sebep oldu. Resmi kaynaklardan alınan bilgilere göre, bu olaylarda hayatını kaybedenlerin sayısı 224'e ulaştı.

Özellikle Kavre Bölgesi'nde yer alan Panauti kenti, toprak kaymalarının en fazla etkilediği alanlardan biri oldu.

Yağışların neden olduğu toprak kaymaları, binlerce kişinin evlerini terk etmesine ve birçok bölgede elektrik ve içme suyuna erişimin kesilmesine yol açtı. Panauti'deki toprak kaymaları, yerel yolların çoğunu da ulaşıma kapatarak halkın hareketliliğini önemli ölçüde engelledi.

Yetkililer, arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü ve kayıpların sayısının artabileceğinden endişe duyduklarını bildirdi. Bölgedeki durumun ciddiyetini vurgulayan yetkililer, felaketin etkilerini azaltmak için yardım çalışmalarının hızla devam ettiğini ifade etti.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.