Netanyahu: Gazze'de sivil kayıplar düşük, Hamas'a baskı sürmeli

Netanyahu: Gazze'de sivil kayıplar düşük, Hamas'a baskı sürmeli
İsrail Başbakanı Netanyahu, Gazze'deki saldırılarda sivil kayıpların düşük olduğunu savundu. Hamas'a baskıyı sürdürme çağrısı yaptı ve esirlerin serbest bırakılması için Refah'tan çekilmeyeceklerini belirtti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'nde devam eden saldırılarda sivil kayıpların yüksek olmadığını savundu. Uluslararası basın mensuplarıyla yaptığı toplantıda, İsrail ordusunun Gazze'deki saldırılar sırasında sivillerin zarar görmemesi için "hiçbir ordunun almadığı kadar önlem aldığını" iddia eden Netanyahu, Refah bölgesine düzenlenen saldırılarda 2 bin Hamas mensubunun öldürüldüğünü, buna karşılık 20 Filistinli sivilin hayatını kaybettiğini öne sürdü.

"ONLARA ÇADIR, SU ŞEBEKESİ VE GIDA SAĞLADIK"

Netanyahu, saldırılar öncesinde Filistinlilerin "güvenli bölgeye" geçtiğini iddia ederek, "Onlara çadır, su şebekesi, kanalizasyon ve gıda sağladık" dedi. Ayrıca İsrail'in Gazze'de çocuk felci aşısı yapılmasına izin verdiğini belirtti ve insani siyaset yürütmekten vazgeçmeyeceğini ifade etti.

JUDEA VE SAMARİA

Toplantıda Netanyahu, gösterdiği haritada Batı Şeria'nın yer almamasıyla ilgili olarak, "Bu harita Ölü Deniz'i de göstermiyor. Ben Gazze hakkında konuşuyorum" diyerek, Batı Şeria yerine "Judea ve Samaria" ifadelerini kullandı.

BİZ REFAH'TAN ÇEKİLİRSEK, ESİRLERİ ALAMAYACAĞIZ"

Hamas'ın İsrailli esirleri serbest bırakması için Refah ve Philadelphi Koridoru'ndan çekilmemeleri gerektiğini savunan Netanyahu, "Biz Refah'tan çekilirsek, esirleri alamayacağız," dedi. İsrail'in Gazze'deki şiddetli saldırıları devam ederken, bölgedeki insanlık felaketi derinleşiyor. 10 aydan fazla süren bu süreçte, çoğunluğu kadın ve çocuk olmak üzere can kaybı 40 bini aştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.