Netanyahu: Gazze'deki insani yardım girişimimiz başarısız oldu

Netanyahu: Gazze'deki insani yardım girişimimiz başarısız oldu
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze'deki Filistinli aşiretlerin insani yardım dağıtmasına izin verilmesi için yapılan girişimin başarısız olduğunu kabul etti.

İsrail merkezli Israel Hayom gazetesine göre, Meclis Dışişleri ve Güvenlik Komisyonu, kuzeyde Hizbullah ile yaşanan gerilim üzerine toplandı. Toplantıda konuşan Netanyahu, Gazze'deki aşiretlerin insani yardım dağıtımı girişiminin başarılı olmadığını açıkladı.

"BAŞKA ÇÖZÜMLER BULUNMASI GEREK"

Netanyahu, Gazze'de tam bir askeri kontrol sağlanması yerine başka çözümler bulunması gerektiğini söyledi ancak bu çözümler hakkında detay vermekten kaçındı. Eski İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı emekli General Giora Eiland’ın eylül ayında önerdiği ve ordudaki üst düzey subaylarca desteklenen planın da tartışıldığını belirtti.

EİLAND’IN PLANI

Giora Eiland’ın planı, İsrail'in Gazze’nin kuzeyini ablukaya alarak insani yardımları kontrol altına almayı amaçlıyor. Plan çerçevesinde Netzarim Koridoru’nun kuzeyinde kalan bölge (Gazze, Kuzey Gazze, Beyt Hanun, Beyt Lahiya ve Cibaliya) askeri bölge ilan edilip yaklaşık 300 bin kişinin tahliyesi planlanıyor. Direnişçilerin ise teslim olma ya da ölüm seçeneklerinden birini seçmesi öngörülüyor.

İSRAİL’İN GAZZE’YE YÖNELİK STRATEJİSİ

İsrail devlet televizyonu KAN’ın ocak ayında yayınladığı bir haberde, İsrail ordusunun Gazze’yi bölgelere ayırıp, insani yardımların İsrail ordusu ve istihbaratının bildiği aşiretler tarafından dağıtılmasını planladığı ileri sürülmüştü.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.