Netanyahu: Ürdün sınırına duvar inşa edilecek

Netanyahu: Ürdün sınırına duvar inşa edilecek
İsrail Başbakanı Netanyahu, Ürdün sınırında silah ve insan kaçakçılığını önlemek amacıyla duvar inşa edeceklerini açıkladı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Ürdün sınırında silah ve insan kaçakçılığını engellemek için duvar inşa etmeyi planladığını açıkladı. Netanyahu, 8 Eylül’de 3 İsraillinin öldüğü Kral Hüseyin Sınır Kapısı'nda yaptığı incelemelerde bu planını duyurdu.

SINIR GÜVENLİĞİ VE İŞBİRLİĞİ VURGUSU

Netanyahu, Ürdün ile doğu sınırlarının güvenliğini sağlamak amacıyla işbirliği yaptıklarını belirtti. Söz konusu bölgenin barış sınırı olarak kalması için tüm taraflarla koordineli çalıştıklarını ifade etti.

KAÇAKÇILIK İDDİASI VE DUVAR İNŞASI

İsrail Başbakanı, Ürdün üzerinden işgal altındaki Batı Şeria ve İsrail'e silah ve "terörist" olarak nitelendirilen insan kaçakçılığının arttığını öne sürdü. Bu kaçakçılık girişimlerine karşı etkili bir duvar inşa edileceğini vurguladı.

İSRAİL VE ÜRDÜN ARASINDAKİ GERİLİM

Ürdün sınırına duvar inşa edilmesi çağrısı, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın 13 Ağustos'ta yaptığı açıklamalardan sonra gündeme geldi. Katz, İran Devrim Muhafızlarının Ürdün ve Batı Şeria'ya silah kaçırmak için Lübnan’daki Hamas ile işbirliği yaptığını iddia etmişti.

ÜRDÜN'ÜN TEPKİSİ GECİKMEDİ

Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi, İsrailli yetkililerin Ürdün’ü hedef alan iddialarını yalan olarak nitelendirerek, İsrail'in bölgedeki güvenlik ve istikrar için en büyük tehdit olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.