New York’ta bomba ihbarı

New York’ta bomba ihbarı
ABD'nin en yoğun şehri New York, bomba endişesiyle sarsıldı. New York polisi dün 3 sinagog ve bir müzeye bomba ihbarı yapıldığını bildirdi.

ABD’nin en kalabalık şehri New York kentinde bomba paniği yaşandı. New York Polis Departmanı, Brooklyn Heights'teki bir sinagog ile Manhattan'da bulunan iki sinagog ve Brooklyn Müzesi'ne e-posta yoluyla bomba ihbarı yapıldığını açıkladı.
Olaya ilişkin, polis ekipleri saat 15:15 civarında bir bomba ihbarı aldıktan sonra tahliye işlemi gerçekleştirdi. 

DİĞER İHBARLAR DA ASILSIZ ÇIKTI

New York Post'da yer alan habere göre, Beit Simchat Torah Cemaati'ne yapılan bir başka sahte bomba ihbarının da asılsız çıktığı bildirildi.

Bu olayın ardından, Brooklyn Heights'teki sinagog da bir bomba tehdidi aldı. Polis, tehditlerin birbiriyle bağlantılı olup olmadığını belirsiz olduğunu belirtirken, New York Valisi Kathy Hochul "tehditlerin inandırıcı olmadığı" konusunda uyarıda bulundu ve sorumluların cezalandırılacağını vurguladı.

New York Yahudi Toplumu İlişkileri Konseyi CEO'su Mark Treyger ise bu tür tehditlerin şehirdeki Yahudiler için hassas bir dönemde antisemitizmin tehlikeli bir tırmanışı olduğunu ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.