Nijerya'da ekonomik krize rağmen APC, Edo eyaletinde seçim zaferi elde etti

Nijerya'da ekonomik krize rağmen APC, Edo eyaletinde seçim zaferi elde etti
Nijerya'daki ekonomik krize rağmen iktidar partisi APC, kaybettiği Edo eyaletinde muhalefeti geride bırakarak dikkat çekici bir başarıya imza attı.

Nijerya'da iktidar partisi Tüm İlerici Kongre (APC), ekonomik kriz ve yüksek enflasyona rağmen Edo eyaletinde düzenlenen milletvekili seçimlerini kazanmayı başardı. APC adayı Monday Okpebholo, 291 bin 667 oy alarak muhalefetteki Halkların Demokratik Partisi'nin (PDP) adayı Asue Ighodalo'yu geride bıraktı; Ighodalo ise 247 bin 274 oyda kaldı.

"TARİHİMİZİN EN KÖTÜ SEÇİMİ OLACAK"

Seçim sonuçlarını kabul etmeyen PDP, hile yapıldığını öne sürerek itiraz için mahkemeye başvuracağını açıkladı. Ighodalo, "Bu seçim muhtemelen tarihimizin en kötü seçimi olacak" diyerek durumu eleştirdi.

"SEÇİM GÖREVLİLERİ TEHDİT EDİLDİ" İDDİASI

Seçimleri izleyen Demokrasi ve Kalkınma Merkezi (CDD-West Africa), iki partiyi de oy satın almakla suçlayarak, seçim görevlilerinin tehdit edildiğini savundu. Siyasi analist Muzammil Yakasai, bazı seçmenlerin oy kullanmasının engellendiğini belirtirken, bu durumun APC'nin Edo'daki zaferini yansıtmadığını vurguladı.

EKONOMİK KOŞULLAR VE SEÇİM SONUÇLARI

Yıllık enflasyon oranının yüzde 34 ile en yüksek seviyeye ulaşması ve ülke genelindeki ekonomik sıkıntılar, analistlerin iktidar partisinin kaybedeceği yönündeki tahminlerini destekliyordu. Ancak bu sonuçlar, Nijerya'nın siyasi sahnesindeki belirsizlikleri ve dinamikleri gözler önüne serdi.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.