Nijerya'daki 11 Eyalete 'sel tehlikesi' uyarısı yapıldı

Nijerya'daki 11 Eyalete 'sel tehlikesi' uyarısı yapıldı
Nijerya Hidrolojik Hizmetler Ajansı, Kamerun'un Lagdo Barajı'ndan su tahliyesine başlaması üzerine 11 Nijerya eyaletinde sel riski olduğunu duyurdu.

Nijerya Hidrolojik Hizmetler Ajansı (NIHSA), Kamerun'un aşırı yağışlar nedeniyle büyük barajlardan biri olan Lagdo Barajı'ndan su tahliyesine başladığını açıkladı. Bu gelişmenin ardından, 11 Nijerya eyaletinde sel meydana gelebileceği uyarısı yapıldı.

ETKİLENECEK EYALETLER

NIHSA'nın yerel medyaya yansıyan açıklamasında, Kamerun'daki su tahliyesinin Batı ve Orta Afrika'daki şiddetli yağışlardan kaynaklandığı belirtildi. Tarımsal üretim yapılan orta kuşak bölgesindeki Benue, Nasarawa ve Kogi eyaletleri ile güneydeki petrol bölgesi Bayelsa, Delta ve Rivers eyaletleri dahil olmak üzere toplamda 11 eyaletin risk altında olduğu ifade edildi.

AÇIKLAMALAR VE ÖNLEMLER

Eyalet yetkililerine, meydana gelebilecek sellerin etkilerini azaltmak amacıyla teyakkuzda olmaları ve gerekli önlemleri almaları yönünde çağrıda bulunuldu. NIHSA, bu tür durumlarla başa çıkmak için hazırlıklı olunması gerektiğini vurguladı.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.