Norveç'ten Orta Doğu için "savaş" uyarısı

Norveç'ten Orta Doğu için "savaş" uyarısı
Norveç, İsrail'in Gazze Şeridi ve Lübnan'a yönelik saldırılarına dikkat çekerek, Orta Doğu'nun "büyük bir savaşın eşiğinde" olduğu uyarısında bulundu. Dışişleri Bakanı Eide, bölgedeki çatışmaların insanlık için ciddi bir tehdit oluşturduğunu söyledi.

Norveç, İsrail'in Gazze Şeridi ve Lübnan'a yönelik saldırılarına dikkat çekerek, Orta Doğu'nun "büyük bir savaşın eşiğinde" olduğunu vurguladı. Dışişleri Bakanı Espen Barth Eide, gerilimin tırmandığını ve bölgenin yeni bir insani felaketle karşı karşıya olduğunu belirtti.

"İNSANİ FELAKETE YOL AÇABİLECEK BÜYÜK BİR SAVAŞ"

Eide, yazılı açıklamasında, "Gazze'deki savaş neredeyse 1 yıldır devam ediyor. Son haftalarda gerilimin daha da arttığını gözlemliyoruz. Bir kırılma noktasına yaklaşıyoruz. Bölge, daha fazla ülkenin dahil olabileceği ve daha ciddi insani felakete yol açabilecek büyük bir savaşın eşiğinde" ifadelerini kullandı.

41 BİN 788 FİLİSTİNLİ HAYATINI KAYBETTİ

Bakan Eide, X sosyal medya platformunda yaptığı paylaşımda, İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarını kınadı ve bu saldırılarda "endişe verici sayıda sivilin hayatını kaybettiğini" belirtti. Verilere göre, 7 Ekim'den bu yana İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda yaklaşık 17 bini çocuk, 11 bin 378'i kadın olmak üzere toplam 41 bin 788 Filistinli hayatını kaybetti, 96 bin 794 kişi ise yaralandı.

LÜBNAN'DAKİ DURUM

İsrail ordusu, 8 Ekim 2023'ten bu yana Hizbullah ile kontrollü çatışmalara devam ediyor. 23 Eylül'de Lübnan'ın güney kentleri ve Bekaa ile Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenleyen İsrail, Lübnan makamlarına göre, 17 Eylül'den beri 1374 kişinin öldüğünü, bunların 104'ünün çocuk ve 194'ünün kadın olduğunu bildirdi.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.