O 6 ülkeden tarihi hamle: Filistin'i tanımaya hazırlanıyorlar

O 6 ülkeden tarihi hamle: Filistin'i tanımaya hazırlanıyorlar
İsrail'in Filistin'e yönelik saldırı politikası bazı Avrupalı ülkelerin Filistin hassasiyetini artırdı. Son olarak AB üyesi ülkelerden İrlanda, İspanya, Slovenya, Norveç ve Malta'nın, 21 Mayıs'ta Filistin için tanıma hamlesinde bulunacağı belirtildi. Bu ülkeler de Filistin'i tanırsa AB içinde Filistin'i tanıyan ülke sayısı 13'e yükselecek.

İsrail'in Gazze Şeridine yönelik artan saldırı politikası Avrupalı devletlerin Filistin hasassiyetini canlandırdı. Bu kapsamda AB üyesi ülkelerden İrlanda, İspanya, Slovenya, Norveç ve Malta'nın, Filistin devletini tanımayı değerlendirdikleri iddia edildi.

İSPANYA ÖNCÜLÜK EDİYOR

KARAR'ın haberine göre, Filistin devletini tanımak için planlanan bu girişim, özellikle İspanya'nın öncülüğünde gerçekleşiyor ve İrlanda, Slovenya, Malta ve Norveç de bu sürece tam destek veriyor.

Halihazırda AB üyesi 8 Avrupa ülkesi Filistin'i tanımış vaziyette. Bu ülkeler, Bulgaristan, Polonya, Çekya, Romanya, Slovakya, Macaristan, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ve İsveç.  Bu kapsamda İrlanda, İspanya, Slovenya, Norveç ve Malta'nın, Filistin'i tanıması halinde AB içinde Filistin'i tanıyan ülke sayısı 13'e çıkacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.