O denizde devasa keşif! ‘Beyaz altın’ olarak adlandırılıyor

O denizde devasa keşif! ‘Beyaz altın’ olarak adlandırılıyor
Dünya genelinde kaynak endişeleri yaşanırken beklenmedik bir keşif yapıldı. ‘Beyaz altın’ olarak adlandırılıyor. Altından bile kıymetli...

Dünya genelinde kaynak endişeleri artarken beklenmedik bir keşif yapıldı. ABD'nin en büyük denizi Salton Denizi'nde devasa miktarda lityum rezervi bulundu. 

BEYAZ ALTIN OLARAK ADLANDIRILIYOR 

Enerji Bakanlığı tarafından finanse edilen araştırma kapsamında Salton Denizi detaylı bir şekilde incelendi. Yapılan araştırmalar sonucunda denizin dibinde devasa miktarda lityum bulunduğu ortaya çıktı. Lityum, beyaz kuma benzer bir görünüme sahip olduğu için "beyaz altın" olarak da adlandırılıyor. 

Lityum fiyatları, aşırı üretim ve geliştirilen yeni nesil bataryalarla  düşüş eğilimine girdi

18 MİLYON TON LİTYUM BULUNUYOR 

Araştırmacılar, Salton Denizi'nin dibinde yaklaşık 18 milyon ton lityum olduğunu tahmin ediyor. Bu miktar, neredeyse 382 milyon elektrikli araç için pil üretimine yetecek seviyede. Kaliforniya Valisi Gavin Newsom daha önce denizi "Suudi Arabistan gibi bir lityum kaynağı" olarak nitelendirmişti. Ancak, lityum çıkarması oldukça zor bir süreç gerektiriyor. 

Lityum tuzlu suyu çıkarmak için bir dizi işlemden geçmesi gerek. Öncelikle jeotermal üretim kuyuları kullanılarak çözünecek ve sonra geri pompalanacak. Bu sürecin, yaklaşık 180.000 kişinin yaşadığı yakın bölgeleri etkileyebileceği ve Colorado Nehri'nden gelen su kaynaklarını da etkileyebileceği vurgulandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.