Olimpik atlet yaşam savaşı veriyor: Saldırgan erkek, üzerine benzin döküp yaktı

Olimpik atlet yaşam savaşı veriyor: Saldırgan erkek, üzerine benzin döküp yaktı
Eski erkek arkadaşının üzerine benzin dökerek canice ateşe verdiği Ugandalı atlet Rebecca Cheptegei hastaneye kaldırıldı.

Ugandalı olimpik atlet Rebecca Cheptegei, erkek şiddetinin son mağdurlarından biri oldu. Kenya'da yaşanan olayda polis, üzerine benzin dökülerek yakılan 33 yaşındaki atletin vücudunun yüzde 75'inden fazlasında yanıklar oluştuğunu söyledi.

KOMŞULARI KURTARDI

Kenya'nın batısında bulunan Endebess kasabasındaki evinde Pazar günü saldırıya uğrayan Cheptegei, bu yıl Paris Olimpiyatları'nda da yarışmıştı. Genç sporcunun komşuları tarafından kurtarıldığı öğrenildi.

Yerel polis şefi Jeremiah ole Kosiom, gazetecilere yaptığı açıklamada, saldırgan erkeğin de ciddi yanıklar aldığını ifade etti.

Saldırgan erkek Dickson Ndiema ve olimpik atlet Rebecca Cheptegei, bölgenin merkezi Eldoret'teki Moi Sevk Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Olaya ilişkin soruşturma sürüyor.

KENYA'DA İLK VAKA DEĞİL

Nisan 2022'de bir başka kadın koşucu olan Damaris Mutua, Rift Vadisi'ndeki Iten kasabasında, yüzünde yastıkla bir evde boğulmuş halde bulundu.

Bu olay, rekor kıran uzun mesafe koşucusu Agnes Tirop'un aynı kasabada bıçaklanarak öldürülmüş halde bulunmasından aylar sonra yaşandı.

Geçtiğimiz aralık ayında Ugandalı erkek atlet Benjamin Kiplagat, Eldoret'te saldırganlar tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.