Orta Doğu'nun başkentlerine uçuşlar askıya alındı

Orta Doğu'nun başkentlerine uçuşlar askıya alındı
İsrail’in Orta Doğu’da alanını genişlettiği savaş nedeniyle uluslararası hava yolu şirketleri bazı şehirlere yapacakları uçuşları askıya aldı.

İsrail, Filistin’de sürdürdüğü soykırım savaşını bölgedeki diğer ülkelere taşımaya çalışıyor. İsrail, Lübnan’da yoğunlaştırdığı saldırılarında 492 kişiyi katletti. Uluslararası hava yolu şirketleri, savaşın yıkımına karşı uçuşları durdurarak önlem almaya başladı.

İsrail’in Haaretz gazetesinin haberine göre Macaristan’ın Wizz Air şirketi, İsrail’in başkenti Tel Aviv ve Ürdün'ün başkenti Amman'a uçuşlarını bugün için geçici olarak askıya aldı.

Yediot Ahronot gazetesinin haberine göre Macaristan ve İspanya’nın Iberia hava yolu şirketi de İsrail’e uçuşlarını güvenlik nedeniyle durdurdu.

İngiltere’nin British Airways şirketi de Tel Aviv ve Amman’a iki gün süreyle uçuşlarını durdurma kararı aldı.

Alman hava yolu şirketi Lufthansa, İsrail'e giden ve İsrail'den gelen uçuşları iptal etmişti. İptal kararı 14 Ekim'e kadar uzatıldı. Karar, Lufthansa grubunun diğer şirketleri Austrian Airlines, Swiss Air, Brussels Airlines ve Eurowings’te de uygulanacak.

Azerbaycan Hava Yolları da güvenlik sorunları nedeniyle Bakü ile Tel Aviv arasındaki uçuşların durdurulduğunu açıkladı.

İSRAİL’DE HER ŞEY NORMAL SEYRİNDE DEVAM EDİYOR

Haaretz'e göre tüm bu iptallere rağmen İsrail’de yer alan Ben Gurion Havalimanı hem geliş hem gidiş için olağan koşullarda çalışıyor ve hiçbir uçuşu başka bir ülkeye yönlendirmiyor.

THY, BEYRUT’A UÇUŞLARINI DURDURDU

Türk Hava Yolları da dahil birçok uluslararası hava yolu şirketi, Lübnan’ın başkenti Beyrut’taki Refik Hariri Havalimanı’na uçuşlarını durdurma kararı aldı.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.