Pakistan'da bombalı saldırı: 2 polis öldü, 1 polis yaralandı

Pakistan'da bombalı saldırı: 2 polis öldü, 1 polis yaralandı
Pakistan'ın Belucistan eyaletinde polis aracına yönelik bombalı saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda 2 polis hayatını kaybederken, 1 polis ağır yaralandı.

Pakistan'ın Belucistan eyaletindeki Ketta kentinin Kuchlak bölgesinde polis aracına yönelik bir bombalı saldırı gerçekleşti. Geo News’in haberine göre, önceden yerleştirilen bombanın patlatılmasıyla iki polis ağır yaralanarak hastaneye kaldırıldı, ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatlarını kaybetti. Saldırıda bir polis de ağır yaralı olarak tedavi altına alındı.

Son dönemde Belucistan ve Hayber Pahtunhva eyaletlerinde güvenlik güçleri ve sivillere yönelik saldırılarda artış gözleniyor. Pakistan Barış Çalışmaları Enstitüsü'nün yayımladığı rapora göre, ülke genelinde temmuz ayında 38 olan saldırı sayısı, ağustos ayında 59’a yükseldi.

PAKİSTAN'DAKİ TERÖR SALDIRILARI

Pakistan’ın Hayber Pahtunhva ve Belucistan eyaletlerinde silahlı grupların saldırıları özellikle bu bölgelerde yoğunlaşmış durumda. Hayber Pahtunhva’da Pakistan Talibanı (TTP) etkin olurken, Belucistan'da ise Belucistan Kurtuluş Ordusu (BLA) sık sık saldırılar düzenliyor. BLA, eyaletin Pakistan’dan ayrılması ve Beluc halkı tarafından yönetilmesi gerektiğini savunuyor. Pakistan ise bu saldırıların özellikle Afganistan’dan organize edildiğini belirtiyor, ancak Afganistan yönetimi bu iddiaları kabul etmiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.