Pakistan'daki aşırı yağışlarda 9 kişi daha hayatını kaybetti

Pakistan'daki aşırı yağışlarda 9 kişi daha hayatını kaybetti
Pakistan'ın batı ve güney bölgelerinde etkili olan muson yağmurları, 5'i çocuk 9 kişinin daha hayatını kaybetmesine neden oldu.

Pakistan'da özellikle batı ve güney bölgelerinde etkili olan muson yağmurları, can kayıplarını artırmaya devam ediyor. Ülke genelinde yaşanan aşırı yağışlar ve bunların neden olduğu sellerde, son 24 saat içinde 5'i çocuk 9 kişi daha hayatını kaybetti. Pakistan basınında yer alan haberlere göre, Belucistan eyaletinde 5 çocuk, Hayber-Pahtunhva eyaletinde ise 4 kişi yaşamını yitirdi.

YAĞIŞLAR, 24 SAATTE 20'DEN FAZLA CAN ALDI

Belucistan, Hayber-Pahtunhva, Sind ve Pencap eyaletlerinde aşırı yağışlar için uyarılar devam ederken, Pakistan Ulusal Afet Yönetimi Kurumu (NDMA) 31 Ağustos'ta yaptığı açıklamada, ülke genelinde son 24 saatte en az 20 kişinin aşırı yağışlar nedeniyle hayatını kaybettiğini bildirmişti.

1 Temmuz - 31 Ağustos tarihleri arasında ise muson yağmurları ve seller nedeniyle 145'i çocuk olmak üzere toplam 285 kişi hayatını kaybetti, 529 kişi ise yaralandı. Pakistan'da her yıl temmuz-eylül aylarında etkili olan muson yağmurları, birçok şehirde büyük hasara yol açarken, yüzlerce kişinin hayatını kaybetmesine ve ciddi maddi kayıplara neden oluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.