Papa Franciscus, Güneydoğu Asya turu için Roma'dan ayrıldı

Papa Franciscus, Güneydoğu Asya turu için Roma'dan ayrıldı
Papa Franciscus, Endonezya, Papua Yeni Gine, Doğu Timor ve Singapur'u kapsayan 45. dış gezisine Roma'dan başladı.

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, 45. dış gezisi kapsamında Güneydoğu Asya'ya doğru hareket etti. Bugün Roma'dan ayrılan Papa, Endonezya'nın başkenti Cakarta'ya doğru yola çıktı. 12 gün sürecek bu turda, Papa Franciscus sırasıyla Endonezya, Papua Yeni Gine, Doğu Timor ve Singapur'u ziyaret edecek.

32 BİN 814 KİLOMETRELİK SEFER

Papa'nın uçuşu, ITA Airways'e ait özel uçakla gerçekleşti ve yarın sabah Cakarta'ya ulaşması bekleniyor. Papa'nın seyahati sırasında toplam 32 bin 814 kilometre yol alması planlanıyor. Bu gezisiyle Papa, Endonezya'da resmi ve dini otoritelerle bir araya gelecek, ayrıca Cakarta'daki İstiklal Camisi'ni ziyaret edecek ve İslam ile diğer inançlar arasında diyalog ve barış mesajları verecek.

PAPUA YENİ GİNE ZİYARETİ 6 EYLÜL'DE BAŞLAYACAK 

Papa'nın Papua Yeni Gine ziyareti 6 Eylül'de başlayacak ve Port Moresby ile Vanimo şehirlerini kapsayacak. Burada iklim değişikliği üzerine vurgu yapması bekleniyor. 9 Eylül'de Doğu Timor'a geçecek olan Papa, başkent Dili'de iki gün kalacak ve Katolik cemaatiyle görüşecek. Ayrıca, Doğu Timor'daki Katolik Başpiskopos Carlos Filipe Ximenes Belo'nun çocuklara yönelik cinsel istismar suçlamalarına değinebilir.

Son olarak, Papa Franciscus'un 11-13 Eylül'de Singapur'da bulunması ve bu ziyaretinde Vatikan ile Çin ilişkilerine dair mesajlar vermesi öngörülüyor. Papa'nın gezisi, sağlık sorunları ve yaşına rağmen aktif bir şekilde görevini sürdürme kararlılığını da gösteriyor. Eğer sağlık sorunları yaşarsa, ziyaret edilen ülkeler yerine sağlık sistemi daha gelişmiş olan Avustralya'ya gitme ihtimali değerlendiriliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.