Papua Yeni Gine'de bilanço ağırlaşıyor! 2 bini aşkın kişi toprak altında

Papua Yeni Gine'de bilanço ağırlaşıyor! 2 bini aşkın kişi toprak altında
Papua Yeni Gine'de meydana gelen büyük toprak kayması felaketi, ülkede derin bir krize yol açtı. Yetkililer, 2 binden fazla kişinin toprak altında kalarak hayatını kaybettiğini belirtiyor.

Güney Pasifik ülkesi Papua Yeni Gine'de meydana gelen heyelanda ölenlerin sayısının 2 bini aştığı bildirildi. Felaketin etkisi sadece can kayıplarıyla sınırlı kalmayıp, ülkenin altyapısına da ciddi zararlar verdi. 

Ulusal otoyolun kapanması, yardım konvoylarının ihtiyaç duyulan bölgelere ulaşmasını zorlaştırıyor ve bu durum, su ve diğer temel malzemelerin dağıtımında büyük aksamalara yol açıyor.

SAYI GİDEREK ARTIYOR 

Uluslararası Göç Örgütü (IOM) tarafından yapılan açıklamalarda, başlangıçta 670 kişinin toprak altında kaldığı belirtilmişti. Ancak hükümetin son raporları, ölü sayısının 2 bini geçtiğini doğruluyor. Bu gelişmelerin ardından hükümet, Birleşmiş Milletler'e ve uluslararası topluma acil yardım çağrısında bulundu.

Yenihkgkhpoghkp Proje

Ülkedeki IOM misyonunun başkanı Serhan Aktoprak, kurtarma çalışmalarının zor koşullar altında sürdüğünü ve hayatta kalanları bulma umutlarının azaldığını dile getirdi. Aktoprak, bu trajik olayın toplum üzerinde derin bir keder ve yas oluşturduğunu ifade etti.

Papua Yeni Gine'deki bu büyük felaket, uluslararası yardım ve dayanışma çağrılarının artmasına neden oldu. Bölgedeki insanların acil ihtiyaçlarının karşılanması ve kurtarma çalışmalarının desteklenmesi için uluslararası toplumun harekete geçmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.