Patlarsa sonuç felaket olacak! Uzmanlar uyardı: Son 2-3 haftası kaldı!

Patlarsa sonuç felaket olacak! Uzmanlar uyardı: Son 2-3 haftası kaldı!
Uzmanlar tarih vererek korkutan uyarıyı paylaştı. Patlarsa sonucun felaket olacağı tahmin ediliyor. İşte uzmanlardan gelen uyarılar...

Uzmanlar tüm dikkatini o bölgeye çevirdi. Patlarsa felaketin yaşanacağı tahmin edilirken, tarih verilerek uyarılar yapıldı. Patlamanın 2 - 3 hafta içerisinde gerçekleşeceğini belirten uzmanlar, bilgilendirmelerde bulundu. İşte dünyanın dikkati o bölgede...

KAÇIŞ YOLLARI TIKANABİLİR

İzlanda'nın Reykjanes Yarımadası'nda yer alan Grindavik'te büyük bir patlama bekletisi duyuruldu. RUV radyosu tarafından duyurulan yüksek patlama riskine karşı değerlendirmeler paylaşıldı. Söz konusu patlamanın senaryolarına göre, lav akıntısı sebebiyle patlamalardan sonraki 6 saat içerisinde Grinvadik'teki tüm kaçış yollarını tıkayabilir.

Patlamaya ilişkin yapılan hesaplamalara göre, en son yaşanan yanardağı patlamasında, alt kısımda biriken magma önümüzdeki günlerde 16 milyon metreküpe kadar yükseliş sağlayabilir. Magma akışı yaşanmadan önce 13 - 19 milyon metreküp magma eklenmesi gerektiği öngörülüyor.

Thumbs B C 379D995A0750D71A184725D6B8B5Ca08

REYKCANES YARIMADASI'NIN ÖNEMİ

Reykjanes Yarımadası, İzlanda'nın güneybatısında konumlanmıştır. Başkent Reykjavik'ten güneye uzanan yarımadanın, İzlanda'nın ana adasının güney ucunda yer aldığı bilinmektedir. Bu bölgede birkaç aktif yanardağ ve jeotermal alan bulunmaktadır. Ayrıca, İzlanda'ya giriş yapanların ana kapısı olan Keflavik Uluslararası Havalimanı da Reykjanes Yarımadası'nda konumlanmıştır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.