Putin Moğolistan'da: 'Moğollar UCM'yi ve Avrupa'yı görmezden geldi'

Putin Moğolistan'da: 'Moğollar UCM'yi ve Avrupa'yı görmezden geldi'
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, iki günlük resmî ziyaret kapsamında dün akşam geldiği Moğolistan'da, Devlet Başkanı Ukhnaagiin Khurelsukh ile görüştü.

Rusya Devlet Başkanı, dün akşam Ulan Batur Havaalanı'nda ulusal kıyafetli bir tören kıtasıyla karşılandı. Putin, 5 yıl aradan sonra ilk kez Moğolistan'a resmî ziyarette bulunuyor.

Vladimir Putin bugün, Moğolistan hükümet binalarının bulunduğu başkent Ulan Batur'un merkezi konumundaki Sukhbaatar Meydanı'nda Devlet Başkanı Ukhnaagiin Khurelsukh ile bir araya geldi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moğol mevkidaşı Ukhnaagiin Khurelsukh'u bu ekim ayında Kazan'da düzenlenecek BRICS zirvesine davet etti.

RUSYA'DAN MOĞOLİSTAN'A SİLAH TEDARİKİ

Rusya Devlet Başkanı'nın ziyareti iki gün sürecek. Ziyarette ikili görüşmelerin yanı sıra bir dizi belgenin imzalanması bekleniyor.

Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Aleksey Fomin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Rusya ile Moğolistan arasındaki savunma iş birliğinin Ulan Batur'a silah tedariki ve asker eğitimini içerdiğini söyledi.

Moğalistan, Putin hakkında yakalama kararı çıkaran Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin (UCM) üyesi. Bu nedenle Rusya Devlet Başkanı'nın Moğolistan ziyareti, "Putin orada tutuklanacak mı?" sorusunu gündeme getirmişti. Rusya ise bu konuda tedirgin olmadığını açıklamıştı.

'HAYATLARI O KAĞIT PARÇASINDAN DEĞERLİ OLMAZDI'

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitri Medvedev konuya ilişkin yaptığı açıklamada, UCM yetkililerinin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yönelik tutuklama emrini uygulamadan önce iki kere düşünmeleri gerektiğini söyledi.

Medvedev, "Moğollar UCM'yi ve Avrupalı ​​politikacıları görmezden geldi." diyerek, "Bu sözde mahkemenin hakimi veya savcısı olsaydım, bir aptalın yasa dışı emirlerini yerine getireceğinden korkardım. O durumda, hayatları o <…> kağıt parçasından daha değerli olmazdı." açıklamasını yaptı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.