Refah Sınır Kapısı'nda tansiyon yükseliyor: İsrail ile Mısır arasında çatışma

Refah Sınır Kapısı'nda tansiyon yükseliyor: İsrail ile Mısır arasında çatışma
Refah Sınır Kapısı'nda İsrail ve Mısır askerleri arasında çatışma çıktı. Çatışmada bir Mısır askeri hayatını kaybetti.

İsrail ile Mısır arasında Refah Sınır Kapısı'nda yaşanan gerginlik, silahlı çatışmaya dönüştü. İsrail askerlerinin Gazze Şeridi'nde başlattığı kara harekatının ardından Mısır sınırındaki Refah'ta çıkan çatışmada bir Mısır askeri yaşamını yitirdi. Olay, bölgedeki tansiyonun daha da yükselmesine neden oldu.

İsrail, 6 Mayıs'ta Gazze Şeridi'nin güneyinde yer alan Refah'ta bir kara harekatı başlattı. Bu harekatın hemen ardından, Refah Sınır Kapısı'nda İsrail ve Mısır askerleri arasında silahlı çatışma çıktı. 

Al Jazeera Arapça servisi, İsrail'de yayın yapan Kanal 14'e dayandırdığı haberinde, Mısır askerlerinin Refah Sınır Kapısı'nda İsrail askerlerine ateş açtığını bildirdi. Ancak bu çatışmada İsrail tarafında herhangi bir can kaybı yaşanmadı. Jerusalem Post ise, çatışmada bir Mısır askerinin hayatını kaybettiğini doğruladı.

İSRAİL MEDYASI MISIR'I HEDEF GÖSTERDİ

İsrail medyasına göre, Mısır askerleri bir İsrail kamyonuna ateş açtı. İsrail güçleri de ateşle karşılık verdi.İngilizce yayın yapan Mısır gazetesi Daily News Egypt ise, İsrail'in bir gün önce Refah'ta Filistinli mültecilerin çadırlarına düzenlediği bombardımanda çok sayıda kadının ve çocuğun öldüğünü, bu olayın Mısır askerlerini etkilediğini öne sürdü.

Mısır askerlerinin, İsrail'in Refah'taki Filistinli mültecilerin çadırlarına düzenlediği saldırının ardından harekete geçtiği iddia ediliyor. Bu saldırıda en az 45 Filistinlinin öldüğü, çocukların tanınmaz halde olduğu ve çadırların alev almasıyla bazı kurbanların yanarak can verdiği bildirildi. Mısır askerlerinin, bu saldırının etkisiyle İsrail askerlerine ateş açtığı iddia ediliyor.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.