Reisi'nin ölümünün ardından İranlı kadınlardan 'özgürlük' paylaşımları: Demokrasimiz ve onurumuz için savaşacağız

Reisi'nin ölümünün ardından İranlı kadınlardan 'özgürlük' paylaşımları: Demokrasimiz ve onurumuz için savaşacağız
İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin dün geçirdiği helikopter kazasında hayatını kaybettiğinin doğrulanmasının ardından sosyal medyada bu durumun havai fişeklerle kutlandığı görüldü. Reisi'nin ölümünü kutlayanlar arasında yer alan gazeteci ve insan hakları savunucusu Mesih Alinejad, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; "Hamaney'in ve onun dini diktatörlüğünden kurtulacağımız güne kadar özgürlüğümüz, demokrasimiz ve onurumuz için savaşacağız" dedi.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ın Azerbaycan ziyareti dönüşü helikopter kazasında hayatını kaybettiklerinin açıklanmasının ardından, pek çok kadın sosyal medya platformlarından dans ederken görüntülerini paylaştı. 

Gazete Duvar'da yer alan habere göre; bu görüntüleri takipçilerine aktaran gazeteci ve insan hakları savunucusu Mesih Alinejad da, X'te yaptığı paylaşımda "Biz İranlılar tarafından 'Tahran kasabı' olarak bilinen İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi hayatını kaybetti" ifadelerini kullandı. 

'ÖZGÜRLÜĞÜMÜZ İÇİN SAVAŞACAĞIZ'

"Pek çok genç İranlı, özellikle de ayaklanmalarda yaralanan kadınlar, onun ölümü üzerine sevinçle dans ettikleri videoları paylaşırken neden duygularımı gizleyeyim ki?" diye yazan Alinejad, şöyle devam etti: "Rejim, bana suikast düzenlemek için New York'a katil gönderdi ama ben hayattayım ve onun ölümü hakkında yazıyorum. Biz İranlılar, Hamaney'in
ve onun dini diktatörlüğünden kurtulacağımız güne kadar özgürlüğümüz, demokrasimiz ve onurumuz için savaşacağız."

POLİS SALDIRISINDA KOLUNU VE GÖZÜNÜ KAYBETMİŞLERDİ

İran'da 'ahlak polisi' tarafından gözaltına alındıktan sonra yaşamını yitiren Mahsa Jîna Amini'nin ölümünün ardından patlak veren protestolarda, polis saldırısı sonucu kolunu kaybeden Sima Moradbeigi ile gözünü kaybeden Mercedeh Shahinkar da 'kutlama' görüntüsü paylaşan isimler arasında yer aldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.