Rusya'dan ABD'ye sert uyarı: 'Ukrayna'da ateşle oynuyorlar'

Rusya'dan ABD'ye sert uyarı: 'Ukrayna'da ateşle oynuyorlar'
Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov'un ABD'yi Ukrayna konusunda sert bir şekilde uyardığı açıklamalar gerilimi tırmandırdı. Ryabkov, "Ateşle oynadıkları konusunda uyarıyoruz. Uzun zamandır Rusya Federasyonu ile dolaylı bir savaş halindeler" dedi.

Ryabkov, Cuma günü yaptığı açıklamada, ABD'nin uzun zamandır Moskova ile dolaylı bir savaş yürüttüğünü ve Ukrayna konusunda ateşle oynadığını belirtti. Bu açıklamalar, Rus güçlerinin Ukrayna'da ilerleme kaydettiği kritik bir dönemde geldi.

Ryabkov, yerel haber ajansı TASS'a verdiği röportajda, "Uzun zamandır Rusya Federasyonu ile dolaylı bir savaş halindeler," diyerek ABD'yi sert bir şekilde eleştirdi. Öte yandan, "Kendi jeopolitik hedeflerini tatmin etmek için, olayları kontrol etmenin ve dramatik bir krizi önlemenin çok zor olacağı bir aşamaya yaklaştıklarını fark edemiyorlar," diye ekledi.

Ukrayna ve Batı, Rusya'nın Ukrayna'da toprak ele geçirmeye yönelik saldırgan bir savaş yürüttüğünü söylerken, Moskova ise Şubat 2022'de başlattığı ve "özel askeri operasyon" olarak adlandırdığı harekatın savunma amaçlı olduğunu belirtiyor.

NÜKLEER SİLAH PROVASI İÇİN TATBİKAT EMRİ

Rusya, batılı diplomatların son dönemdeki açıklamalarını agresif bir tutum değişikliği olarak görüyor. Bu kapsamda, Rusya Savunma Bakanlığı, Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Batı'nın söylemine yanıt olarak taktik nükleer silahların kullanımının provasını yapmak üzere tatbikat emri verdiğini duyurdu. 

'BİR KUTUNUN İÇİNDE YAŞIYORLAR'

Ryabkov, Washington'un tehlikeli davranışlarının farkında olmadığını belirterek, "Bu retorik, bu davul çalma, müttefiklerinin Ukrayna'ya daha fazla yardım etmeleri için bu sürekli teşvik, tek bir şeyi gösteriyor: insanlar, kendilerinin de söylediği gibi, 'bir kutunun içinde yaşıyorlar' dedi.

 Ryabkov, Rusya'nın Batı'nın stratejik belirsizlik politikalarına karşı ayna tutacak şekilde yanıt vereceğini belirterek, diplomasinin kriz yönetimi modunda olduğunu vurguladı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.