Rusya'dan dikkat çeken hamle: Zelenskiy artık arananlar listesinde

Rusya'dan dikkat çeken hamle: Zelenskiy artık arananlar listesinde
Ukrayna'da savaş devam ederken, Rusya'nın son adımı şaşırttı. Rus İçişleri Bakanlığı, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'i arananlar listesine aldı.

Rusya’nın 24 Şubat 2022 tarihinde Ukrayna’ya başlattığı savaş sürerken, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'ye bir hamle daha geldi. Rusya İçişleri Bakanlığı, Zelenskiy’nin arananlar listesine alındığını açıkladı. Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Zelensky'nin listeye dahil edilmesine tepki gösterdi ve bunu "Rus devlet aygıtının ve propagandasının çaresizliğinin bir kanıtı" olarak nitelendirdi.

POLOŞENKO DA LİSTEDE

EuroNews'ün haberine göre, Rus devlet medyası, Moskova Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky'yi arananlar listesine ekledi. Rus İçişleri Bakanlığı'na göre, Zelensky ve Eski Ukrayna Devlet Başkanı Petro Proşenko, artık arananlar listesinde yer alıyor. Ayrıca, Ukrayna kara kuvvetleri komutanı General Oleksandr Pavlyuk da listede. Ancak, eklenen Ukraynalı yetkililerin suçlamalarıyla ilgili detaylar verilmedi. 

Rusya'nın arananlar listesinde NATO ülkelerinden yetkililer ve milletvekilleri de yer alıyor. Bu isimler arasında Kiev'e askeri yardımın artırılmasını ve Moskova'ya karşı daha güçlü yaptırımları savunan Estonya başbakanı Kaja Kallas da bulunuyor.

Rus yetkililer, Tallinn'deki Kızıl Ordu anıtlarının kaldırılması çabaları nedeniyle Kallas'ı eleştiriyordu. Rusya'nın listesinde ayrıca Estonya ve Litvanya'dan kabine bakanları ve geçen yıl Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yakalama kararı çıkaran Uluslararası Ceza Mahkemesi (ICC) savcısı da yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.