Rusya'dan Türkiye'ye kritik çağrı: Batı'nın yıkıcı politikalarına katılmayın

Rusya'dan Türkiye'ye kritik çağrı: Batı'nın yıkıcı politikalarına katılmayın
Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Tanju Bilgiç, Rus Dışişleri Bakan Yardımcısı Mikhail Galuzin ile Moskova'da bir araya geldi. Görüşmede Ukrayna'nın Rusya'ya ait Kursk bölgesini işgali ele alındı. Bakan Yardımcısı Galuzin Türkiye'ye, "kolektif Batı ülkelerinin yıkıcı politikalarına katılmama" çağrısında bulundu.

Rusya Federasyonu Dışişleri Bakan Yardımcısı Mikhail Galuzin ve Türkiye Cumhuriyeti'nin Rusya Federasyonu Büyükelçisi Tanju Bilgiç 19 Ağustos Pazartesi günü bir görüşme gerçekleştirdi. Toplantının gündemleri arasında Ukrayna'nın Rusya'a ait Kursk bölgesinde başlattığı saldırılar da yer aldı. Rusya Dışişleri Bakanlığının görüşmeye dair yayımladığı açıklamada saldırılar "barbarca" olarak nitelendirildi ve şiddetle kınandı. 

"ENERJİ VE GIDA GÜVENLİĞİNİ TARTIŞMAK İMKANSIZ"

Saldırıların ardından Kiev ile siyasi ve diplomatik çözüm umutları konusunda herhangi bir müzakereden söz edilemeyeceği vurgulandı. Öte yandan enerji ve gıda güvenliği konularını da tartışmanın imkansız olduğuna dikkat çekildi.

Ukrayna 6 Ağustos'ta Kursk bölgesinde işgal başlatarak Rusya'nın şimdiye kadar kritik üç köprüsünü yok etmişti.

"RUSYA MÜZAKEREYE HAZIRDI"

Rus tarafı, 14 Haziran'da İsviçre'nin Bürgenstock kasabasında düzenlenen "Ukrayna Barış Zirvesi" kapsamında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in müzakereye hazır olduğu yönündeki açıklamasının Ukrayna tarafından görmezden gelindiğini, Batı'nın Ukrayna'ya daha fazla silah sağlamasının ise yalnızca çatışmaların tırmanmasına yol açacağını ifade etti.

Görüşmede Türkiye Cumhuriyeti'ne “kolektif Batı” ülkelerinin bu tür yıkıcı politikalarına katılmaması çağrısı yapıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.