Savaş altındaki Gazze'de 25 yıl sonra çocuk felci görüldü!

Savaş altındaki Gazze'de 25 yıl sonra çocuk felci görüldü!
İsrail'in soykırım savaşını sürdürdüğü Gazze'de 10 aylık Filistinli bebek poliomyelit (çocuk felci) virüsüne yakalandı. Bölgede en son 25 yıl önce görülen hastalığın başka çocuklarda da olabileceği düşünülüyor.

Filistin Sağlık Bakanlığının 16 Ağustos'ta açıkladığı vakayı Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) doğruladı. Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Çocuk felci virüsü Filistinli ve İsrailli çocuklar arasında ayrım yapmayacak." dedi.

'10 YAŞ ALTI HER ÇOCUK AŞILANMALI'

Lazzarini sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı mesajda şu ifadelere yer verdi: 

"İnsani arayı geciktirmek virüsün çocuklar arasında yayılma riskini artıracak. Aşıları Gazze'ye getirip soğuk bir şekilde muhafaza etmek yeterli değil. Etkili olması için, 10 yaş altındaki her çocuğun bu aşıyı alması gerekir. Sağlık ekiplerimiz, mobil sağlık ekiplerimiz aracılığıyla aşıları kliniklerimize teslim edecek. Savaş başladığından beri bu çabalar sayesinde Gazze genelinde çocukların yüzde 80'i farklı çocuk hastalıklarına karşı aşılandı."

200 VAKADAN BİRİNDE ÇOCUK FELCİ BELİRTİLERİ VAR

Yaklaşık 2,3 milyon nüfuslu Gazze Şeridi'nde İsrail saldırıları nedeniyle yerinden edilen Filistinlilerin sayısı 2 milyona ulaşırken Filistin Sağlık Bakanı Macid Ebu Ramazan, "Gazze Şeridi'nde bir çocuk felci vakasının tespit edilmiş olması, henüz tespit edilmemiş yüzlerce vakanın bulunabileceği anlamına geliyor." açıklamasında bulundu. Ebu Ramazan, virüsle bulaşan ortalama her 200 vakadan birinin çocuk felciyle aynı semptomları gösterdiğini aktardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.